Et fjellandskap med sol på himmelen

God morgen 23. mars

Trollheimsporten ønsker sine lesere en riktig god lørdag morgen! I dag arrangeres Nordens dag, som er en markering av inngåelsen av Helsingforsavtalen i 1962. Denne avtalen regulerer det offisielle nordiske samarbeidet og kalles "Nordens grunnlov".

Det er også Verdens meteorologidag i dag. Det er en FN-dag som arrangeres hvert år 23. mars som en av FNs verdensdager. Denne dagen ble stiftet på denne datoen i 1950, og dagen har vært markert siden.

23. mars er også Pakistans nasjonaldag.

Vi gratulerer Gerda og Gerd med navnedagen.

Gerda er et kvinnenavn med flere mulige opprinnelser. Det kan være:

  • en variant av kvinnenavnet Gerd som har opprinnelse i norrøne gerðr eller gammelhøytyske gard, som begge betyr «innhegning, beskyttelse».
  • en feminin form av det tyske mannsnavnet Gerd, en kortform av Gerhard, som er dannet av germanske ger, «spyd», og hard, «modig».

    Kilde: Wikipedia

Trollheimsporten setter stor pris på alle de flotte bildene som blir delt med oss. Se flere av bildene under emneknaggen #trollheimsporten på Instagram - og bruk den gjerne under dine egne bilder for å dele dine øyeblikk med oss. Har du ikke Instagram kan du sende dine øyeblikk på e-post til vakt@trollheimsporten.no i stedet.

Powered by Labrador CMS