En sort hund i snøen med snø på snuten.
Shanti foretrekker et snøbad etter endt snørekjøring i dag.

God morgen 2. juledag

I dag er det tirsdag 26. desember, 2. juledag, også kjent som staffansdagen, minnedag for den hellige Stefanus.
2. juledag feiret man messe til minne om Stefan, som var den første kristne martyr (latin Stephanus protomartyr).

Det var også dagen for å slå seg løs og gå på besøk til slekt og venner. Fra og med denne dagen kunne også barna kle seg ut og gå julebukk.
Stefan og Steffen har namnedag i dag.

Tsunamien i 2004

2. juledag 2004 oppsto en serie undersjøiske jordskjelv i Indiahavet. De varierte i styrke. Det største av disse skjedde bare minutter før klokken åtte om morgenen lokal tid, 160 kilometer vest for Sumatra i Indonesia. Noen steder var bølgene opp mot ti meter høye og nådde opp mot to kilometer inn mot kysten. Bølgene traff først nordlige Sumatra, sørlige Thailand og Malaysia og deretter sørkysten av Sri Lanka rundt klokken 09.20 lokal tid.

Det sørste jordskjelvet målte 9.3 i styrke på Richters skala og ble etterfulgt av en serie tsunamibølger som feide inn over øyene i Bengalbukta, samt kystområder i Indonesia, Malaysia, Thailand, India, Sri Lanka og Maldivene.

Jordskjelvet regnes som det kraftigste verden hadde sett på 40 år. Fortsatt kan ikke tallene på omkomne regnes som helt sikre, på grunn av kaoset som oppsto, men det offisielle tallet på døde er 230.000 mennesker, hvorav 84 var nordmenn. (Nrk)

Her kan du lese mer om tsunamien.

Powered by Labrador CMS