En hund går på skaren på fjellet
Telstadfjellet på formiddagen

God morgen 18. mars

Vi ønsker alle god mandag morgen i uke 12! I dag feirer Aruba sin nasjonaldag. Aruba er ei øy i Karibia og utgjør sammen med Nederland, Curaçao og Sint Maarten Kongeriket Nederlandene.

Aruba ligger like utenfor kysten av Venezuela, og ble kolonisert av nederlenderne i 1636. Fram til 1986 var øya en del av De nederlandske Antiller.

Aleksander, Sander og Edvard har navnedag på denne datoen.

Sander er et mannsnavn av tysk opphav. Det er en kortform av Alexander. Navnet er i dag mye brukt i Norge, Estland og Nederland. Formen Sándor er svært mye brukt i Ungarn.

Aleksander eller Alexander er et vanlig mannsnavn. Det stammer fra gresk: Ἀλέξανδρος (Alexandros) av ἀλέξειν (alexein), «beskytte, forsvare» og ἀνήρ (aner; genitiv ἀνδρός, andros), «mann, menneske».

Edvard (Edward) er et mannsnavn stammer fra det gammelengelske navnet Eadweard. Navnet betyr rikdom (ed) og vokter (vard). En rekke konger, blant annet i England og senere Storbritannia, har hatt navnet Edward. Edvard har i Norge og Sverige navnedag den 18. mars, som er festdagen for Edvard Martyren.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS