Hvitveis i Settemsdalen
Elsker det #settemsdalen #trollheimsporten #tklesernes #tidenskrav #godmorgennorge #nrkmogr #værfoto #værbitt #livetpålandet #detgodeliv #nordmøre #norway🇳🇴

God morgen 16. mai

Trollheimsporten ønsker alle en riktig god morgen dagen før nasjonaldagen! Sara, Siren og Samira har navnedag i dag.

Sara og Sarah er varianter av de hebraiske kvinnenavnet Sarai som betyr «prinsesse» eller «fyrstinne». Sara var ifølge Bibelen Abrahams hustru, Koranen kaller henne profeten Ibrahims hustru.

Samira (arabisk سميرة, sanskrit समीर) er et kvinnenavn med to opprinnelser. Det er et arabisk navn som betyr «følgesvenn», og et indisk navn som betyr «vind» på sanskrit.

På denne dagen i 1814 ble Norges Grunnlov godkjent av riksforsamlingen på Eidsvoll, men ble underskrevet dagen etter, den 17. mai.

Noen historiske hendelser fra 16. mai:

1527Florentinerne drev ut Medicifamilien for annen gang.

1620Ove Gjeddes ekspedisjon for Det danske ostindiske kompani ankom Ceylon, reisens mål, etter nesten to år til sjøs. Etter at den da 535 dager lange overfarten var over, hadde turen krevd over tre hundre liv av de totalt syv hundre sjømennene.

1808Slaget ved Alvøen mellom britiske og norske skip.

1814RiksforsamlingenEidsvoll vedtar Norges Grunnlov.

1860Florø grunnlagt som by.

1860Sandnes grunnlagt som by.

1929 – Den første Oscar deles ut i Hollywood.

1944Den andre verdenskrig: I London undertegner den norske regjeringen avtaler med Storbritannia, USA og Sovjetunionen om frigjøringen av Norge. Det slås fast at straks krigshandlingene er over skal frigjorte områder være under direkte norsk styre.

2009Alexander Rybak vinner Eurovision Song Contest i Moskva.

2013David Beckham legger opp som fotballspiller i en alder av 38 år.

Powered by Labrador CMS