Sauen Jenny stilte villig opp på bilde i dag🐑💕

God morgen 14. februar

God morgen til alle Trollheimsportens lesere !

Valentinsdagen (engelsk: St. Valentine's Day), også kalt alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, er en dag som feires 14. februar, og er en feiring av kjærlighet og romantikk.

Feiringsskikken oppstod på slutten av 1500-tallet, og har antagelig opphav i folkelig tro på at fuglene begynte å pare seg på denne dagen. Et annet mulig opphav er som en overlevering av de romerske Lupercalia-festlighetene. Tidligere var dagen en festdag for to martyrer med navn Valentinus.

Valentinsdagen feires i engelsktalende kulturer og i Frankrike, men har i senere år også spredt seg til Skandinavia. Valentinsdagen har, i likhet med morsdagen, blitt en kommersiell høytid. I Norge ble det i 2015 omsatt valentinsdagsprodukter for anslagsvis 255 millioner kroner. Dagen markeres ved kjøp av gaver og sending av kjærlighetsbrev eller -kort, ofte anonymt, og har således fått et kommersielt preg. I Ghana har turistmyndighetene omdøpt dagen til «den nasjonale sjokoladedagen» for å gi dagen et bedre rykte, og øke etterspørselen etter ghanesisk sjokolade.

Powered by Labrador CMS