Vårblomster #skogfiol
Vårblomster #skogfiol

God morgen 13. mai

God torsdag morgen! Linda, Line og Linn har navnedag i dag. I 1945 vendte kronprins Olav og fem statsråder tilbake til Norge etter fem år i eksil under okkupasjonen.

Linda er et kvinnenavn med opprinnelse i det germanske navneleddet lind som betyr «svak, myk, bøyelig, mild», men det er også relatert til tresorten «lind». Navnet er svært mye brukt blant annet i USA.

Linn er et kvinnenavn som brukes mye i Norge og Sverige. Navnet har flere mulige opphav. Det kan være en kortform av navn som Linnea, Linda, Malin, osv, eller en variant av navnet Lina.

Line er et kvinnenavn dannet som en kortform av navn som slutter på -line, som Karoline.

Dagens visdomsord:

Nils Arne Eggen er et oppkomme av gode visdomsord - vi plukker et fra Godfot-teorien: Vi har til og med lov til å bli sinte, men bare ett sekund på rad! Kombinert med humør skaper ærlige og åpne utblåsinger faktisk trygghet.

I 1930 døde Fridtjof Nansen, født 1861. Nansen var polfarer, oppdager, vitenskapsmann og diplomat. I 1922 ble han tildelt Nobels fredspris for sin internasjonale innsats for for flyktninger etter første verdenskrig.

Tirsdag 13. mai 2008 kunne man lese at det norske landbruket var mer enn dobbelt så dyrt som det svenske. For hver nordmann bidrar viste det seg at statsstøtten til jordbruket var hele 2958 kroner året, mens svenskene bare måtte ut med 1273 norske kroner.