Fem stk

Glad for støtten fra bygda

Damene bak 3 Venner har vært åpne om at det kan være litt tungt å drive café og butikk i Rindal. Tidligere i høst gikk de ut med en melding på facebook, der de oppfordret folk til å besøke dem oftere. Det har virket positivt, og de tre vennene setter stor pris på all støtten de har fått.

Ingvild Krogh Helgetun, Birgitte Stokke og Camilla Løften har drevet 3 Venner siden juni 2010, så i år har de feiret 5-årsjubileum. I begynnelsen drev de stort med både salg av klær og interiør. Salg av klær ble for krevende i lengden. Man må ha stor omsetning for å få det til å gå rundt. Nå har de også gradvis trappet ned på salg av interiør. Fortsatt har de noen småting for salg, men de ser seg nødt til å konsentrere seg mest om café- og pubdriften.

Ingvild Camilla og Birgitte_690x434.jpg
Ingvild, Camilla og Birgitte har fortsatt noen småting for salg i butikken. Her får du blant annet kjøpt mange typer te, og farlig god lakrissjokolade...


Glad for støtten

3 Venner bruker facebook aktivt i markedsføringen sin. Tidligere i høst gikk de åpent ut på facebook og forklarte for kundene sine at de sliter økonomisk, og at det er helt avgjørende at flere stikker innom, for at de skal kunne fortsette cafédriften. Etter dette har de fått veldig mye støtte, og mange har faktisk blitt flinkere til å stikke innom og kjøpe mat. Det er tydelig at folk setter pris på dette tilbudet i Rindal sentrum. Caféen har også noen faste gjester som er innom hver uke. Det setter innehaverne stor pris på. De er veldig glad for den støtten de har fått, og synes det er godt å se at folk engasjerer seg og bruker caféen mer.

- Vi registrerer at noen synes at caféen er for bortgjemt, sier Camilla Løften - Men dette er et helt unikt lokale, som kan brukes til så mye. Vi er veldig godt fornøyd med det selv. 

Lokalet er todelt, med en pubavdeling og en lysere café-avdeling. Noen av gjestene foretrekker den mørkere avdelingen, og noen den lyse. De har fått mange tilbakemeldinger på at dette er et flott lokale.

Når det gjelder tilgjengelighet og synlighet tror de at det vil bedre seg når uteområdet rundt bygget nå skal oppgraderes. Oppgraderingen av området rundt Øvre Dalen, El-Co-bygget og El-Watch-bygget er påbegynt. Noe skal gjøres i høst, og noe til våren. 3 Venner blir etter hvert også tilgjengelig fra amfiet ved Øvre Dalen. Ingvild Krogh Helgetun håper at det også blir satt opp nye skilt til bedriftene i de tre byggene.

3 Venner ute.jpg
Inngangen til 3 Venner i sokkelen på El-Co-bygget. Mellom dette bygget og Øvre Dalen (til høyre i bildet) skal det bygges et lite amfi. Når det blir ferdig blir 3 Venner tilgjengelig fra begge kanter.


Pubdriften er viktig

- Det er viktig at vi arbeider selv. Vi hadde ikke fått til nok inntekt om vi skulle leid inn folk til alt, sier Camilla Løften.

Hun forklarer at det på mange måter er pubdriften som holder bedriften oppe. Det er her de største overskuddene kommer inn. Men også dette er veldig variabelt. Økonomien er såpass stram at de ikke kan ta sjansen på å leie inn dyr musikk på pubaften. De har faste puquiz-kvelder, som oftest går i pluss, og prøver ellers også å arrangere en del pubkvelder i løpet av året.

Pubquiz blir det fredag 16. oktober, og neste pubkveld er planlagt 14. november.


Filmaften ble en suksess

Noen ganger har de hatt mer spesielle arrangementer. Ingvild Krogh Helgetun nevner spesielt "Fast and furios"-kvelden som svært vellykket, og håper på ny suksess når de skal arrangere "James Bond"-aften på premierekvelden 30. oktober. Det blir etter samme oppskrift som de forrige film-aftenene, med forfriskninger og film i Rindalshuset og hyggelig samvær med god mat og drikke på 3 Venner etterpå.

- Aller helst skulle vi ønske at vi kunne holde åpent hver dag, sier Camilla Løften. - Vi er optimister, og vi vil gjerne ha et så godt tilbud som mulig. Men vi ser at markedet er begrenset. Det er vanskelig for folk å finne tid til å komme hit også.


Utvidet åpningstid

Det er nok ikke er mulig å holde åpent hver dag på et lite sted som Rindal. Likevel har de utvidet tilbudet. Tidligere hadde de åpent bare annenhver onsdag, men nå har de konkludert med at det kommer mer folk når det er åpent hver onsdag. Det blir mer ryddige åpningstider. 

På onsdager er caféen åpen kl 15 - 22. Torsdag - lørdag er den åpen kl 11 - 15. Søndag - tirsdag er caféen stengt.


Ingen halvfabrikata

Camilla Løften forklarer at de alltid lager maten fra bunnen, og alt skal være ferskt. De innser at de driver dyrt når de gjør det på denne måten, men det er ikke noe alternativ for dem å bruke frossen mat eller halvfabrikata.

- Maten skal ikke være lik over alt, sier Birgitte Stokke. - Vi vil skille oss ut. Hvis vi ikke kan lage fersk mat fra bunnen så får vi heller la være, mener hun.


Også catering - selskapsmat og kaker

3 Venner driver også med catering. De kan levere mat til selskaper, og tar imot bestilling på kaker. De innrømmer at de kanskje ikke har vært flinke nok til å markedsføre dette, og håper at flere vil benytte seg av denne muligheten framover. De har levert mat til flere sammenkomster ved Rindal skimuseum, og nå har de også inngått en avtale med iTrollheimen om levering av mat på deres arrangementer. De leverer gjerne mat til bedrifter, f.eks. til møter eller kurs. Det er bare å at kontakt!


Mangler kokk på helg

Ingvild Krogh Helgetun forteller at 3 Venner driver med litt for lite folk nå. Det er vanskelig å få tak i folk, for de har ikke mer enn en liten deltidsstilling å tilby ved ansettelse. Det er behov for en person som kan lage mat hver tredje lørdag. Arbeidsdagen er på 6 - 7 timer (Ca kl 9 - 16), så det er en veldig liten stillingsprosent det er snakk om. Men hvis noen kunne tenke seg å jobbe hver tredje lørdag, og evt stille opp ved sykdom, så ta gjerne kontakt med Ingvild. Det kreves ikke kokkeutdannelse, men det må være en som er glad i å lage mat.

Yorusalem Mesfun Mebrahtu og Inger Kristin Landstad_690x437.jpg
Yorusalem Mesfun Mebrahtu og Inger Kristin Landstad kan friste med flere typer kaker til kaffen.


Språkpraksis

Yorusalem Mesfun Mebrahtu har språkpraksisplass hos 3 Venner. Hun er fra Eritrea, og kom til Rindal som flyktning tidligere i år. Yorusalem er på 3 Venner hver torsdag i språkpraksis, og jobber litt ekstra innimellom når det trengs. Hun er flink, og dessuten glad i å lage mat. Så den ordningen fungerer veldig bra, synes de.


Vil fortsette driften

Siden 3 Venner har trappet ned på butikkdriften får de etter hvert et par ledige rom. Så hvis noen har lyst til å leie et rom eller to for drive med salg av noe slag, så er det mulighet for å leie rom til en rimelig pris her. Det er bare å ta kontakt!

De tre vennene er fortsatt optimister. På tross av stram økonomi vil de fortsette driften. De setter utrolig stor pris på engasjementet rundt bedriften, og er takknemlig for at folk har blitt flinkere til å bruke tilbudet. Alt tyder på at 3 Venner er ønsket i Rindal sentrum i åra framover også.


Fredag kveld er det pubquiz igjen.

- Møt opp, kjøp god mat og drikke, og støtt lokalt næringsliv!

 

3 Venner har en informasjonsside på Trollheimsporten. Siden er nå oppdatert, bl.a. med korrekte åpningstider. Du finner informsjonssiden ved å klikke på 3 Venners faste annonse i høyre marg på Trollheimsporten, eller ved å klikke HER.


Følg 3 Venner på facebook