Søndag
Søndag Regn
17°
Regn
Svak vind
Mandag
Mandag Delvis skyet
17°
Delvis skyet
Lett bris
Henning Andersen[1]

Økonomisjef med allsidig bakgrunn

Henning Andersen fra Orkdal er ny økonomisjef i Rindal kommune. Han har kombinert to jobber i en overgangsperiode, men nå er han på plass i full stilling og trives godt med å jobbe i Rindal.

Andersen er utdannet sivilingeniør med tilleggsutdanning innen økonomi. Han har også en allsidig jobb-bakgrunn. I mars i år ble han ansatt som økonomisjef i Rindal kommune. Han jobbet først i 50% i kommunen, siden han også drev sitt eget firma og måtte avslutte engasjementet der. Fra 1. juni er han på plass på kommunehuset i Rindal i full stilling. Og han er ikke helt ukjent i bygda fra før.

- Jeg har faktisk representert IK Rindals-troll på ski, sier han. 

Han forteller at han vokste opp på Orkanger, og at han var aktiv skiløper på midten av 90-tallet. Da trenet han sammen med blant andre Birger Løfaldli, Lars Røen og Jon Landsem i Rindal.

- Hvis man skal bli best på ski, som jeg hadde ambisjoner om, da må man ha noen å utvikle seg sammen med. Og det var det i Rindals-Troll på den tida, sier han.


Arbeidskarrieren startet på Thamshavn

Han forteller at arbeidskarrieren startet på Elkem Thamshavn på Orkanger i ungdomsskoletida. Han hadde først en vanlig sommerjobb, og da han ble student ved NTH avanserte han til trainee i feriene. Dermed fikk han etter hvert en del ingeniøroppgaver ved Thamshavn. Han utdannet seg til sivilingeniør i teknisk kybernetikk, og jobbet med prosesser og styring på Elkem Thamshavn i flere år. 


Kombinerte tekniske fag og økonomi

Etter noen år søkte han nye utfordringer, og jobbet en periode ved Dedico AS i Bergen, og senere ved Eramet Norway i Porsgrunn, Sauda og Trondheim. Da tok han økonomiutdannelse ved NHH ved siden av jobben. Han har en MBA, altså en mastergrad i økonomi og administrasjonsledelse. Etter dette fikk han jobb som økonomisjef i Austevoll kommune.

Noen år senere flyttet han og familien hjem igjen til Orkdal. Da startet han eget firma og leide ut tjenester til Elkem Thamshavn, fram til han ble ansatt som økonomisjef i Rindal kommune nå i vår.


Trives godt med å jobbe i Rindal

Henning Andersen har blitt godt mottatt av både kolleger og politikere i Rindal, og han trives på kommunehuset. Etter å ha kombinert to utfordrende jobber i en periode synes han det er en lettelse at å være på plass i full stilling å kunne fokusere på kommuneøkonomi.

Den nye økonomisjefen er opptatt av helheten og rammene for den kommunale drifta, like mye som økonomien innenfor hver enkelt enhet. Han prøver å forenkle dette mest mulig for å få relevante diskusjoner om kommuneøkonomien. 

- Kommuneplanen sier noen hvor vi skal, og budsjettet sier noe om hvordan dette skal løses innenfor en fireårsperiode. Det er jo dette som setter rammene. Det er viktig å diskutere sammenhengen mellom hvilke tjenester vi skal tilby og de økonomiske rammene.

Dette gjelder ikke bare hvis man skal kutte kostnader eller nedbemanne, påpeker han. Kommunen har en viss sum til fordeling på alle innbyggerne, og det er det man må sette fokus på. Da handler det om hvordan disse pengene kan brukes til det beste for innbyggerne.

Tips en venn Skriv ut