Bli med til Lykkeland

I oktober skal over tjue lokale aktører stå på scenen i Storstuå i Surnadal kulturhus med forestillingen Lykkeland. Initiativtaker Svanhild Husby inviterer publikum med på en reise som inneholder sang, dans, musikk og revy. 

Gjennom mange år har Husby vært involvert i flere forestillinger i Surnadal. Både som sanger, skuespiller og ikke minst som tekstforfatter. Sammen med sine musikervenner har hun skapt mange fine øyeblikk på scenen, og hun sitter på en stor skatt med tekster som nå skal tas frem i lyset igjen. Husby har blant annet vært involvert i scenesuksessene Huldredans, Bøgdatrall, Kvinnfolk på kanten, Jørgenkveld til ære for Jørgen Gravvold og som humla i humleparet Hildegunn og Holger (sammen med Gøran Bolme). Husby mottok Kleivaprisen i 2014 for sitt engasjement i kulturlivet i Surnadal.

- Lykkeland vil bestå av flere musikk- og revyminner fra mange år tilbake. I tillegg vil det bli laget nye sanger, dans og sketsjer, og gamle skatter vil bli tolket på nytt av nye aktører, sier Husby.

Husby forteller videre at Lykkeland også vil være en fortelling om livets harde utfordringer. En fortelling om hvordan sang og musikk kan fungere som medisin i tunge perioder. Det har tekstforfatteren selv kjent godt på kroppen.

- Jeg vet av erfaring at musikk er medisin. Jeg er ærlig på at jeg hadde en krevende oppvekst, og har opplevd å miste to barn. Det er når livet blir for tøft at musikken er til hjelp. Kanskje er det flere som føler det slik, og som kan kjenne seg igjen i noe jeg har skrevet, sier Husby som poengterer at Lykkeland ikke blir en tung og dyster forestilling. Tvert i mot!

- Lykkeland skal bestå av mye latter, galskap og humor. Det er selve essensen i forestillingen. 

Med seg på laget har hun vokalgruppa SÅKS og DreamFarm studio skal sørge for lyd og lys. Sistnevnte skal også produsere og gi ut CD i forbindelse med forestillingen. Den kommer ut samtidig som billettsalget starter 1.august.    

lykkeland1_690x480.jpg
Bakerst f.v: Rolf Paulsen, Einar Drøpping, Ola Langli, Nils Inge Aasgård og Gøran Bolme. I midten: Mari Fiske, Lone Lorgen, Oddrun Husby og Frank Spoon Botten. 
Foran f.v: Linda Botten, Svanhild Husby, Janne Husby og Oddrun Husby. Ikke tilstede: Tanja Heggem, Halvor Drøpping, Kirsten Arne Sæterbø, Lars Kristian Todal, Mira Husby Bævre, Ronja Husby Henden, Olav Nergård Tørset, Ranje Hoem og Torbjørn Kvande.

Husby x 4
For første gang på over 10 år skal alle de fire musikalske "Husbysøstrene" stå på samme scene igjen. Ellinor, Janne og Oddrun gleder seg til å bidra i Lykkeland sammen med Svanhild.

- Dette tror vi blir "stængøitt", smiler de talentfulle søstrene som har bred erfaring fra sang og revy gjennom mange år.

søstrene husby1.jpg
Fra eldst til yngst: Ellinor, Svanhild, Janne og Oddrun. Alle med etternavn Husby.

Ønsker du en firmasang?
Gjengen i Lykkeland er på jakt etter sponsorer, men har valgt en litt utradisjonell måte å få tak i penger fra næringslivet.

- Vi har snudd det litt på hodet denne gangen. I stedet for at vi går rundt å spør bedrifter, ønsker vi heller at de tar kontakt med oss!  Hvem vil støtte et flott lokalt prosjekt?

- Den første som tar kontakt får gi mest penger, smiler Gøran Bolme. 

Den musikalske gjengen lover å gi sin kommende hovedsponsor en firmasang i gave, så her er det bare å ta kontakt med Husby så fort som mulig!

Lykkeland settes opp tre kvelder på rad, med premiere fredag 13. oktober.

lykkeland svanhild husby kake.jpg
Vertinne og initiativtaker Svanhild Husby vet å sette pris på sine gjester - med hjemmebakt Lykkelandkake!