Tirsdag
Tirsdag NB! Les kommentar i apiChanges seksjonen i XML
21°
NB! Les kommentar i apiChanges seksjonen i XML
NB! Les kommentar i apiChanges seksjonen i XML
Onsdag
Onsdag NB! Les kommentar i apiChanges seksjonen i XML
21°
NB! Les kommentar i apiChanges seksjonen i XML
NB! Les kommentar i apiChanges seksjonen i XML

Julekalenderen 2016

7. desember

Julekalendermoroa fortsetter på Trollheimsporten! Hver dag tar vi en tidsreise rundt omkring i Rindal og Surnadal og deler et historisk bilde av mer eller mindre kjente steder, bygninger og hendelser. Klarer du å finne ut hvor - og når - vi skal? Her finner du også vinneren av gårsdagens luke.

Svar på gårsdagens oppgave var Rindal Samvirkelag Lomunda.

 

Noen innspill fra våre innsendere:

Svar på luke 6 er Lomunda samvirkelag. Nærbutikken fer den som har oppvåkse oppi Lommunddalen. Var der på utplassering/arbeidsuke i 8 klasse, skriver Marit Glærum.

Denne filialen til Rindal Samvirkelag heiter vel Lomunda. Så vidt eg veit, er det ein liknande butikk i Romundstadbygda, men eg veit ikkje om den eksisterer enno. Mor mi kalla butikken Granlund, og fortalde at ho køyrde motorsykkel frå Romundstad skule og dit for å handle på slutten av 1930-talet, skriver Olav Joli.

Mang artig opplevelsa fra butikken som e Lomunda. Største minne var vel da bestyrer Aspås var her. Sønnen Jomar var kameraten min og vi sprang og leika på mørkloftet på butikken. Helt til unge Møkkelgård skalla i fleskskinka som hang på loftet til familien Aspås. Stor kul i panna.  Artig, nei, skriver Frode Møkkelgård.

 

Vinner luke 6:

Gave

Fra bedrift

Vinner

To kaffekopper

Rindal Sparebank

Ann Elin Brønstad

Årsskrift for Rindal Heimbygdlag Rindal Heimbygdlag Terje Grønli

Vi gratulerer! Gaven kan hentes hos giverbedrift. Vinnere mottar mail.

 

Oppgave

I dagens luke, 7. desember, regner vi med at de fleste vil få en skikkelig utfordring. Vi skal nemlig til en svært kuriøs hendelse på slutten av 70-tallet, da denne gjengen var fast bestemt på å sette verdensrekord. I hva?

Historisk arkiv luke 7.jpg

Vi ber deg gjerne dele historier med oss - om du har noen gaue minner, en faktaopplysning eller lignende.

 

Du sender svaret til julekalender@trollheimsporten.no innen kl. 19 om du vil være med i trekninga.

 

NB: epostadressa julekalender@trollheimsporten.no er konkurranseadressa vår, alle andre eposter sender du til redaktor@trollheimsporten.no eller eva@trollheimsporten.no.