odd inge kvernberg 2019

- Nå skal jeg på pallen

For sjette gang er Odd Inge Kvernberg fra Rindal klar for å kjempe om tittelen Norges sterkeste mann. Kvernberg beste plassering er 6. plassen han tok i 2016. Nå sikter han mot pallplassering i finalen som går av stabelen 19. oktober. 

Landsfinalen arrangeres førstkommende lørdag i Nordreisa i Troms.12 deltakere fra hele landet skal gjennom seks tøffe konkurranser før vinneren skal kåres. Odd Inge Kvernberg er med i finalen for sjette gang, og er bedre forberedt en noensinne. 

- Jeg er i bedre rute enn noen gang, og sikter meg inn på pallplassering. Kroppen er skadefri, og jeg føler meg frisk og fin, sier Kvernberg.

Kvernberg forteller videre at konkurransen aldri har vært tøffere, nivået er høyt blant deltakerne og det er jevnt i toppen.

- Slik jeg ser det er det seks deltakere som kjemper om pallplasseringene. Marginene er små, og du kan ikke gjøre feil. Jeg er blant de som kan smelle til med en pallplass, men en feil kan ødelegge alt for meg. Da kan det plutselig bli tøft å bli blant de seks beste. Alt må klaffe på konkurransedagen, sier 35-åringen fra Rindal. 

De siste dagene før konkurransen går med til restitusjon, slik at kroppen er maksimalt forberedt på det som kommer når startskuddet går i Nordreisa idrettshall lørdag ettermiddag.  

- Nå går dagene med til å spise og hvile meg i form. Jeg kjenner på spenningen, men gleder meg veldig, smiler muskelbunten. 

Utøverne skal gjennomføre seks ulike øvelser i finalen; Pressmedley, kaste sekker over ulike høyder, Frame Walk, Mark LMS, bøy for repetisjoner og Atlas Stones. Kvernberg har flere favorittøvelser, men er særlig glad i knebøy og Frame Walk. 

- I knebøy gjelder det å ta flest repetisjoner med 250 kilo. I Frame Walk skal vi løfte en ramme på 340 kilo over 20 meter, og her gjelder det å gå raskest mulig. Jeg har også planer om å sette ny personlig rekord i markløft - fra 330 til 350 kilo, sier han.

Når det gjelder hvilken øvelse han liker minst kommer svaret raskt.

- Pressmedley, uten tvil. Mitt svakeste punkt er skuldrene. 

Nærmer seg 500 treningstimer
For første gang har Kvernberg benyttet seg av "coaching" fra tidligere Strongman-deltakere som bor i Trondheim. Det har vært en suksessfaktor.

- Jeg har trent en del i Trondheim, og fått mye hjelp fra de som har erfaring fra "gamet". I tillegg har jeg økt treningsmengden. Hittil i år har jeg trent rundt 450 timer. Kvaliteten på treningene har blitt bedre, og dermed har også nivået mitt blitt høyere. 

Rindalingen er klar på at satsingen ikke har vært mulig uten støtte fra familien. Dette ble særlig viktig etter at Odin kom til verden for 9 måneder siden.

- Dette er en sport som tar veldig mye tid, og det hadde ikke vært mulig uten støtten jeg har fått fra samboeren min, Siv. Jeg vil også takke besteforeldre og andre i familien som stiller opp når det er behov. Dette hadde ikke vært mulig uten dere, sier han. 

Neste år er det 10 år siden Odd Inge startet opp som "Strongman-utøver".

Får vi se deg konkurrere neste sesong? 
- Det er litt artig at det er en jubileumssesong, så jeg har veldig lyst til å satse for fullt. Jeg må bare snakke litt med Siv først, smiler han. 

odd inge kvernberg og odin kvernberg.jpg
Støttespilelr: Odin (9 mnd) sitter trygt på pappas fang