Whales&ThisLakeDanBørgeAkerø ingr

Whales & This Lake kan bli «Årets Urørt»

Elektropop-bandet Whales & This Lake består av surnadalingen Hans Olav Settem (21), romsdalingen Anders Søvik Hjelden (21) og østlendingen Max Peder Brekke (23). Bandet er nominert til Urørtfinalen 2016. Dan Børge Akerø heier på Whales & This Lake. Nå kan du være med og stemme dem fram til «Årets Urørt».


Suksess etter første singel

Bandmedlem Hans Olav Settem forteller at det har skjedd utrolig mye siden Whales & This Lake begynte i det små med å lage låter sammen høsten 2013. De tre møttes i Oslo, og begynte å eksperimentere med elektropop sammen. Etter mye prøving og feiling i studio gav de ut låten «Sahara Blind» som sin første singel, i slutten av januar 2015. Låten ble raskt plukket opp av Nrk sitt konsept for å hjelpe uetablerte band og artister, Urørt. Låten «Sahara Blind» fikk tittelen «Ukas Urørt» og ble mye spilt på Nrk P3. I tillegg til oppmerksomheten fra rikskringkastingen ble låten plukket opp og hyllet av forskjellige musikkblogger verden over.

- Vi i bandet skjønte knapt noenting av den plutselige suksessen som kom allerede etter første singel, sier Hans Olav Settem - Men vi ble ytterligere inspirert og motivert til å fortsette å jobbe mot målet, som må være å kunne leve av å lage, spille inn og turnere med sin egen musikk.

I mai 2015 slapp Whales & This Lake sin andre låt «Gold». De to låtene har nå tilsammen 900.000 avspillinger bare på strømmetjenesten Spotify alene. I tillegg til dette har bandet spilt konserter i mange større og mindre byer i landet, blant annet som oppvarmingsband for den kjente popgruppen Team Me.

Nå har bandet altså blitt nominert av Nrk P3 til Urørtfinalen.


Slik stemmer du

- I første omgang skal de 10 nominerte gjennom en avstemmingsrunde der to og to artister blir satt opp mot hverandre. Da blir det snevret inn til fem, så vi må med andre ord få flere stemmer enn vår duellant Àgy fra Troms, sier Settem - Det kan bli en stor utfordring, siden hun har mange blodfans i rundt omkring i Nord-Norge, og resten av landet for den del. Så vi håper selvfølgelig at så mange som mulig vil hjelpe oss med å stemme inne på P3 sine hjemmesider www.p3.no, eller ved å bruke hashtaggen #urørtwhalesandthislake i sosiale medier. Facebooklink her.


Konserter på hjemlige trakter til sommeren

- Siden jeg allerede har fått mye støtte og positiv respons fra mine sambygdinger i Surnadal, og regionen generelt, gleder jeg meg noe enormt til å komme og besøke hjemlige trakter i løpet av våren og sommeren for å spille konserter.


Håper å få spille under By:Larm

Etter avstemmingsrunden blir de fem finalistene i starten av mars drøftet av en jury når de spiller under By:Larm. Dette er Skandinavias største klubbfestival, hvor musikkbransjefolk fra hele verden strømmer til landet for å sjekke ut nye nordiske aktører. Så blir de tre best likte Urørt-aktørene satt opp mot hverandre i en storslagen Urørt-finale på Oslos største klubbscene, Sentrum Scene. 

- Det hadde betydd utrolig mye å iallefall komme videre fra duellen, siden vi da blir av de 5 som er med i selve finalen. I tillegg er det jo helt enormt stas å føle at man har klart å engasjere så mange folk som det trengs for å komme videre i avstemmingsrunden, sier Settem - Vi er veldig spente og går rundt med litt nerver i kroppen fra morgen til kveld, så det blir deilig å bare få beskjeden om vi har gått videre eller ikke på torsdag i neste uke. Dette skjer faktisk hos selveste Christine Dancke, live på lufta på P3. Uansett, hvis folk har lyst til å stemme på oss, går det an å stemme på nytt hver dag inne på P3 sine hjemmesider. Vi krysser fingrene og håper på det beste. Så i mellomtiden fyker vi opp til Trondheim for å spille på festivalen Trondheim Calling!
 

Whales & This Lake pressebilde foto Espen Kopreitan Jensvold_690x460.jpg
Whales & This Lake (Foto: Espen Kopreitan Jensvold)


Bildet over: Whales & This Lake sammen med NRK-programleder Dan Børge Akerø.