Kompaniet 2015

Vurderer å kjøpe "Kompaniet"

Onsdag skal kommunestyret i Rindal avgjøre om kommunen skal kjøpe Rindalsvegen 13, også kalt "Kompaniet", og bygge om til tre utleieleiligheter i 2. etasje. Kommunen har inngått avtale med VIBO Entreprenør AS om bygging av to utleieboliger, og er også i forhandlinger med eierne av Friborg og meieribygget om oppgradering/ombygging.

Det er mangel på boliger i og nær Rindal sentrum, og dette har Rindal kommune arbeidet mye med det siste året.

Den tidligere utlyste boligbygginga etter «Hamarøymodellen» i Rindal viste seg å ikke føre fram. Den planen ble derfor skinlagt i kommunestyremøtet i juni i år.
 

To kommunale utleieleiligheter i Nordlivegen

Etter kommunestyremøtet i juni ble det lyst ut en ny tilbudskonkurranse om bygging av to kommunale utleieenheter på kommunal tomt. Dette finansieres fra forsikringsoppgjør etter brannen på Lykkja i 2013. Fem tilbydere meldte seg i tilbudskonkurransen. Som et resultat av dette ble det nylig inngått avtale med Vibo Entreprenør AS om bygging av to utleieboliger i Nordlivegen 2, i krysset ved Harevegen, like ved Rindal skole. Hver av leilighetene blir på ca 70 kvm. Dette bygget skal være ferdigstilt innen 1. oktober 2016.


Forhandlinger om Friborg og meieribygget

Kommunal langtidsleie av boliger som finnes eller etableres i eksisterende bygningsmasse, har vært lyst ut med tilbudsfrist 16.11.2015. Der kom det inn to tilbud. Det ene var Salcom Eiendom AS med eiendommen Friborg i Rindal sentrum. Det andre var R-T Eiendom AS med det gamle meieribygget på Sunna. Kommunen går nå nøye gjennom begge disse tilbudene, og vil invitere til forhandlinger med tilbyderne så snart det lar seg gjøre.

Trollheimsporten har snakket med plansjef Sivert Dombu i Rindal kommune. Han sier at det vil litt tid før disse avtalene eventuelt kommer i orden. Det er mye som må avklares.

Utgangspunktet her vil være at eierne bygger om og tilpasser byggene til boliger i samråd med kommunen, og kommunen inngår en avtale om langtidsleie for hele eller deler av bygningsmassen.


Kjøp av Rindalsvegen 13

Kommunen har fått tilbud om å kjøpe Rindalsvegen 13 (gnr 18 bnr 50), også kalt Kompaniet. Børseth & Co AS er eier av bygget. De ønsker ikke å inngå noen leieavtale. Etter befaringer, vurderinger og forhandlinger har partene kommet fram til en pris på 3.050.000 kroner pluss vanlige omkostninger. Kommunens folk har tatt fullt forbehold om godkjenning i kommunestyret, og selgerne er innforstått med kommunens forbehold om politisk godkjenning av kjøpet.

Dersom kjøpet blir godkjent forutsettes det at kommunen overtar de leiekontrakter som gjelder for bygget og overholder de oppsigelsesfrister som ligger i disse. Det er et visst behov for ombygging og oppgradering. Kostnaden her er anslått til kr 650.000,- + mva. Man får da tre fullverdige leiligheter for utleie i 2. etasje.

Plansjef Sivert Dombu sier at det ikke foreligger noen planer om endringer for 1. etasje, så han regner med at leieavtalene med Kompaniet Frisør og Bondelagets regnskapskontor vil bli videreført dersom kommunen kjøper bygget.

"Fordi kommunens boligbehov er stort, tilrår rådmannen under en viss tvil å kjøpe Rindalsvegen 13 og deretter sette i stand 2. etasje for full utleie til boliger, primært for flyktninger", heter det i saksframlegget til kommunestyret i Rindal onsdag 25. november.


Anmodning om bosetting av flyktninger

Onsdag skal kommunestyret også ta stilling til en ny anmodning om bosetting av flyktninger. IMDI ber om at kommunen tar imot mist 14 personer til i 2016, og tilsammen 34 personer til i perioden 2017 - 2019.

Rådmann Birgit Reisch tilrår i sin innstilling at kommunen ikke tar imot flere flyktninger forløpig, og så langt heller ikke forpliker seg ytterligere fram mot 2019. Dette begrunnes både med kommunes økonomi og tilgang på boliger. Kommunen har allerede vedtatt å ta imot 30 flyktninger, eller 10 personer pr år i tre år, i perioden 2014 - 2017.

Rådmannen tilrår i saksframlegget at kommunen kan komme tilbake til spørsmålet i 2017, når kommunen har bosatt de 30 personene som følger av vedtaket fra 2014. Ifølge saksframlegget skal kommunen ta imot fire personer til i løpet av desember i år. Da har Rindal kommune tatt imot 16 flyktninger i 2015.


Lang sakliste

Ellers har kommunestyret en lang sakliste de skal igjennom på møtet onsdag. Videre på saklista står retningslinjer for motorferdsel i utmark og innkjøp av dataverktøy for folkevalgte. Så følger en høring om endringer i opplæringslova. Her åpnes det for at elever i videregående skole kan få bedre rettigheter mht skoleplass i annet fylke. Så følger vedtak om egenbetaling for kommunale hels- og omsorgstjenester og IKT-plan. 

Kommunen har mottatt forhåndsvarsel om pålegg i revisjonsrapport fra Miljøretta helsevern. Pålegget imøtekommes ved å innføre ekstra tilsynsvakt ved bassenget i Rindalshuset, så snart som praktisk mulig etter 01.01.2016. Dette kan føre til at bassenget får redusert åpningstid.

Kommunestyret skal også vedta satser for frikjøp av fosterforeldre fra arbeid. Det er behov for justering av rammene for frikjøp av fosterforeldre slik at dette harmonerer med føringer fra det statlige barnevernet (Bufetat) som har ansvaret for å rekruttere fosterhjem. Dette vil føre til et større utvalg av tilgjengelige fosterforeldre.

Kommunestyret skal også velge en rekke utvalg, nemnder og komiteer på dette møtet, samt representater i en del andre styrer og utvalg.


Her kan du lese mer om sakene på Rindal kommune sine nettsider. Klikk deg inn på saksframlegget under hver sak.