bilde

Mons og John Ole på Stortinget

Vilkårsrevisjon for Surna snart klar

Ordførerne i Surnadal og Rindal, Mons Otnes og John Ole Aspli, deltok på en ordførerkonferanse på Stortinget mandag. Der fikk de også tatt opp vilkårsrevisjonen for Surna med stortingsrepresentantene Else May Botten og Tove Lise Torve (begge Mørebenken Ap), før kommunene lander sine krav for vilkårsrevisjonen og gjør sine kommunestyrevedtak.

- Poenget nå var å informere og redegjøre for våre krav og for de tankene vi har omkring vilkårsrevisjonen, sier rindalsordfører John Ole Aspli til Trollheimsporten.

Målet er å få til det aller beste for både kraftproduksjonen og miljøet i elva. Det har vært arbeidet i lang tid med denne vilkårsrevisjonen.

- Vi skal gjøre likelydende vedtak i både Rindal og Surnadal. Det vil vi gjøre i et felles kommunestyremøte 26. mai. Da vil det reelle innholdet i våre krav komme fram, sier Aspli og legger til at det jobbes iherdig og aktivt for å skape kjennskap til alt omkring både kraftproduksjon og miljøet i og rundt Surna.

- Vi skal få til både bærekraftig kraftproduksjon, samtidig som vi ivaretar laksen og miljøet, sier han og understreker i tillegg det meget gode lokale arbeidet og samarbeidet som er gjort.

- Vi har hatt et nært og godt samarbeid med de lokale elvalag både i Rindal og Surnadal, sier han og får i tillegg ikke rost nok samarbeidet mellom kommunene Surnadal og Rindal.

Videre nemner Aspli Laksefestivalen, der det er planer å overrekke kravene i vilkårsrevisjonen til NVE og
Olje og energidepartementet.