Lakseregisteret_bilde_framside_2

Viktig informasjon om laksefiske på nett

Hvordan står det til med laks, sjøørret eller sjørøye i ditt nærmeste vassdrag? Du kan klikke deg til svaret i en oppdatert utgave av Lakseregisteret. Store mengder informasjon om i alt 1 300 elver som har bestand av laks, sjøørret og sjørøye er samlet inn og publisert i Lakseregisteret. Her finnes historiske data, men også dagens bestandssituasjon, samlet i en og samme database. Du kan derifra klikke deg videre til Surna, Søya, Toåa og Bævra.

Lakseregisteret_bilde_framside_2.png

Viktig kunnskap
I den nye tjenesten får du enkelt opp nøkkelinformasjon for den enkelte elv og kart som viser elvas lakseførende strekning. Samtidig får du tilgang til diagrammer for fangststatistikk og en vurdering av bestandstilstand. Du får også oversikt over de faktorene som påvirker fiskebestandene og informasjon om fiskereguleringer. På en separat kartside finner du i tillegg en rekke andre tema med geografisk informasjon for laks, sjøørret og sjørøye.

– Det er viktig å ha best mulig kunnskap om påvirkninger, status og forventet utvikling som grunnlag for forvaltningen av villaksen. Det finnes store mengder kunnskap, men den er vært spredt på mange ulike kilder. Med den nye oppdateringen har vi basert oss på eksisterende kunnskap og gjort en samlet vurdering på ett sted, sier Kristian Rian i Direktoratet for naturforvaltning (DN).

Du kan lese heile saka her og finner Lakseregisteret her.