Vilde Andrea Starup og Inga Aspli

Vertskap på Gaustatoppen

IMG_2483.JPG
Gaustatoppen 1883 moh.
 

Vi leste en artikkel om rindalingen Inga Aspli og kollega Vilde Andrea Starup i Nationen:

Jubler over rekordsesong på fjellet


Vi spurte Inga Aspli om hun ville sende oss noen ord og bilder fra sesongen på Gaustatoppen Turisthytte. Og vi fikk straks positivt svar.

Inga forteller:

Siden midten av juni har jeg og min kollega Vilde Andrea Starup jobbet på Gaustatoppen Turisthytte. Vi stenger hytta den 18 okt., og sesongen har vært alt annet enn kjedelig. Sesongen startet med mye snø, og vi kunne stå på ski ned fra jobb helt frem til juli. Folkemassene kom sigende i juli, og det har vært besøksrekorder på besøksrekorder. Med flere tusen mennesker oppe på toppen på en fin sommerdag, fikk både vaffeljerna og vi bak disken til å gå varme. Det har vært hektiske dager, hvor man ofte må trø til som både rørlegger, elektriker, sykepleier og alt-mulig-dame når ting ikke går som de helt skal. Den over 100 år gamle hytta har både sjel og sjarm, og med sine feil og mangler, har vi på toppen prøvd så godt vi kan å dekke over med litt sjarm vi også. Når det blir satt ut salt istedet for sukker til vaflene, eller når vaffelkøen er over 2 timer lang, kommer vi langt med latter og smil. 

Selv om det har vært en travel sesong, er det alle de vakre soloppgangene og solnedgangene som gjør strevet verd. Utsikten, hvor man kan se 1/6 del av Norge på en klar høstdag, er heller ikke verst. Når jeg er helt alene på toppen og ser Færder Fyr blinke i det fjerne og stjernehimmelen ligger som et teppe over meg, er fantastiske øyeblikk. 

Nå har snøen kommet, og vi kan nesten ikke vente til det blir skiføre!

Hilsen Inga Aspli

IMG_2797.JPG
Snøen har kommet

IMG_2783.JPG
Solnedgang

IMG_2499.JPG
Hytta ligger på ca 1850 moh. 


Bildet over: Vilde Andrea Starup (t.v.) og Inga Aspli (t.h.), vertinnene på Gaustatoppen Turisthytte

 

Tekst og foto: Inga Aspli