Verdens Aktivitetsdag feira av pensjonistene i Rindal

Verdens Aktivitetsdag er 10. mai, og den skal medvirke til at folk blir mer aktive. Rindal Pensjonistlag markerte dagen på Åpen dag den 7. mai. Over 40 pensjonister koste seg med både vanlig trim og dansetrim.

Fysioterapeut Mildrid Kattem Aune snakket først om hvor viktig det er å bevege seg i hverdagen. Alle mulige aktiviteter er bedre enn bare å sitte i ro. Her kan husarbeid, hagearbeid, vedklyving eller gåing i trapp være like bra som organisert trim. Det er lite som skal til for å bli bedre, og det er aldri for sent å begynne. Eldre og yngre mennesker reagerer likt på trening.

Etter den teoretiske delen, ble det øvelser for alle. Det gikk i bøy og tøy og balansetrening med smil og latter til muntre toner.

IMG_0541_690x974.jpg

Mildrid Kattem Aune viste hvordan staver kan være til nytte. En stav kan brukes til trimøvelser.

IMG_0544_690x378.jpg

Opp med armene.

IMG_0550_690x460.jpg

Godt humør må til. Og med denne instruktøren er det ikke vanskelig.

IMG_0557_690x460.jpg

Til slutt var det full fart på dansegulvet. Jan Sturla Jensvold spilte, og Ragnhild Stavne Bolme ledet allsangen.

 

Som alltid var det nydelig servering med både smørbrød og kaker. Og så begynte dansen. Jan Sturla Jensvold spilte både vals, tango og swing. Pensjonister er generelt glad i å danse, for i «gamle dager» var det fest på lokalet med dans. Og dansekunsten glemmer en ikke så lett.

Underveis presenterte Olav Helgetun plan om tur til Angvik den 28. mai. Frist for påmelding er 20. mai. Han orienterte også om Bedre Miljø. Enova-tilskudd kan bli gitt ved for eksempel montering av varmepumper og fjerning av oljekaminer. Kvittering må framlegges. Dette får vi vite mer om senere.

Neste Åpen dag er i Kultuvøkku, torsdag den 2. juli.

 

Tekst og foto: Helene Nergård