mistenkelig kassebil

Vær obs på mistenkelige kassebiler

Et sikkert vårtegn er at det dukker opp mistenkelige kassebiler med folk som snoker rundt. Fredag ble det observert en slik bil på Rindalsskogen, midt på dagen.

Jon Storholt forteller at det dukket opp en blå Ford Trasit i nabolaget midt på dagen fredag. Det var en mann og en kvinne i bilen. De stoppet ved en gård og gikk rundt og tittet inn gjennom vinduene i et bolighus, selv om det var folk hjemme på gården. De to var utlendinger, og de sa at de kom fra et firma. Jon Storholt meldte fra til politiet, og han fikk tatt bilde av bilen.

Jon Storholt synes det er viktig å advare folk mot de mistenkelige omstreiferne. Det kan være tyver som snoker rundt først, og kommer tilbake for å stjele senere. I fjor var det flere tyverier i distriktet, og flere episoder der kassebiler var involvert.

Operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt har ikke fått melding om flere slike episoder enda i år. Men dette er et kjent fenomen over alt hver vår, opplyser politiet. Meld fra til politiet dersom du ser ukjente som titter inn gjennom vinduer eller annen mistenkelig oppførsel. Det kan være nyttig å ta bilder, eller notere bilnummer, og levere til politiet.
 

Avisa Sør-Trøndelag gikk ut med en advarsel onsdag denne uka. Det kan du lese om her: Ber folk melde fra om kassebiler

På Orkanger og Fannrem har dette vært et stort problem. – Vinteren er over. Nå er de på farta igjen. Akkurat samme trend som i fjor, sier Tor Kristian Haugan, lensmann i Orkdal og Agdenes til avisa Sør-Trøndelag.
 

Et godt råd til alle er å låse hus, biler og garasjer.


Torsdag hadde avisa Sør-Trøndelag denne artikkelen om hunder som har blitt stjålet i flere deler av landet: Utlover dusør for hundetyver. Her beskrives en utenlandskregistrert varebil.
 

Foto: Jon Storholt