IMG_0779_690x460

Utflytta rindaling med gode barndomsminner

Rindal Pensjonistlag hadde Åpen dag på Eldresenteret torsdag 2. juli. Anne Bjørnholm, eldste datter til Gerda og Lars Gåsvatn, fortalte om oppvekst i Rindal, og om livet etter at hun flytta ut som 16-åring. Hun gikk både folkehøyskole, gymnas og høyskole og utdannet seg til førskolelærer. Hun giftet seg tidlig og flyttet etter hvert til Aure der mannen er fra. Hun har arbeidet både som førskolelærer, som diakon og på kirkekontor.

Om oppveksten i Rindal på 60-tallet, hadde hun bare gode minner. Hun var eldst i søskenflokken. Med mor heime og etter hvert flere søsken, så hadde hun en trygg oppvekst. Hun drømte om å bli «kjerring» når hun ble stor.

Anne Bjørnholm fortalte også om sine to store hobbyer, slektsgransking og bilder. Den første har ført henne til kirkebøker, statsarkiv og utdyping av aner som for det meste kommer fra Rindal. Album har hun laget både til seg selv og til alle barna. Hun har to fosterbarn i tillegge til fire egne, så det blir mange album. I det siste har hun laget album med tekster i tillegg. Mellom annet leste Anne Bjørnholm opp stiler hun hadde skrevet i skoletida. Disse gav en unik innsikt i hvordan livet oppe på gården Gåsvatn var gjennom mange år.  


IMG_0796_690x460.jpg
Musikkinnslaget denne torsdagen var det jentene Marit Grytbakk, Mathilde Bakken og Maren Gåsvand som sto for. De ble akkompagnert av organist Daniel Bjørlo. De sang så vakkert og gjorde stor lykke med framføringen av Tir na noir.

Som tradisjonen tilsier var serveringen middag, lapskaus og riskrem med kaffe til dessert. Et oppmøte på 57 personer viser at Åpen dag er et arrangement som holder seg.

IMG_0774_690x460.jpg
Mange lyttet med da Anne Bjørnholm fortalte.

IMG_0777_690x460.jpg
Fint pyntede bord, og folk følger med.

 

 

Tekst og foto: Helene Nergård