Henning Sommerro - 50-årsjubileum som musiker

Ungdom for 50 år siden

Hva drev ungdommene på med i Surnadal for 50 år siden? Hvis du lurer på det, så kan vi med god hjelp fra Ola Skei gi dere et eksempel på det!

Dette er The Tramps. Fra venstre: Henning Sommerro, Bjarne Stenberg, Ola Skei og Jarl Skei. Alf Olav Fiske ble med litt senere.

Denne måneden er det 50-års-jubileum for Henning Sommerro sine (og mine) aller første innspillinger, med The Tramps, forteller Ola Skei.

Det skjedde i august 1964, på en låve i Surnadal, med svært primitivt utstyr, bl.a. hjemmelaget bass. Vi brukte en Tandberg spolebåndopptaker, og sto i en ring rundt mikrofonen borte ved høydungen. 

Jeg har digitalisert noen av innspillingene, med litt ubetydelig instrumentpålegg for å sprite opp den dårlige lydkvaliteten, sier Ola Skei. Ellers er alt originalt, med den intensiteten fire Beatles-frelste tolv-åringer kunne oppvise. Hør bl.a. på den fantastiske "engelsken" til Henning i "Rock and roll music" og det ville skriket midt i "I saw her standing there"!

Dette var for lenge, lenge siden ... før "Vårsøg" ble folkeeie, Henning Sommerro ble respektert seriøs komponist, og verden var uskyldig og Beatles var alt!

Her er linker til YouTube med innspillingene:


https://www.youtube.com/watch?v=JR__FxwXQ9M&list=UUfC_fD9EBltU6KnXfRu7rkA
https://www.youtube.com/watch?v=rHWwkp1FrXI&list=UUfC_fD9EBltU6KnXfRu7rkA
https://www.youtube.com/watch?v=iyvuRpg6RTQ&list=UUfC_fD9EBltU6KnXfRu7rkA
https://www.youtube.com/watch?v=HeMQAVXt82g&list=UUfC_fD9EBltU6KnXfRu7rkA

Trollheimsporten takker Ola Skei (og The Tramps) for det musikkalske tidsbildet vi får her!