kine paola sæter portrett

Tilbake på scenen

Lørdag gjør 35 år gamle Kine Paola Sæter fra Surnadal comeback i bikinifitness under Oslo Grand Prix. - Målet er uten tvil å bli blant de to beste, og dermed kvalifisere meg til EM i Spania i mai. 

Oslo Grand Prix er norges største fitness- og kroppsbyggingskonkurranse. I 2015 debuterte Kine med seier i Sandefjord Open og fulgte opp med 3. plass i Oslo Grand Prix og i NM.

- EM var veldig nært i 2015, og det er mye på grunn av dette jeg stiller på nytt. Jeg føler at jeg mistet en EM-plass, og det er noe jeg har veldig lyst til å oppleve, sier Sæter.

EM arrangeres i Santa Susanna i Spania 3. – 8. mai.

For at drømmen kan realiseres må Kine bli nummer 1 eller 2 under lørdagens konkurranse. På grunn av alderen kan hun for første gang stille i to konkurranser, og får dermed to muligheter til å kvalifisere seg.

- Nå har jeg blitt så gammel at jeg kan stille i klassen «Master» i tillegg til klassen «Bikinifitness -162 cm». Ikke så galt at det ikke er godt for noe, ler den spreke tobarnsmora som til daglig jobber som eiendomsforvalter i Orkdal kommune.

I master skal hun konkurrere mot 15 andre jenter, mens 17 stiller til start i bikinifitness -162 centimeter. 

kine paola sæter ingress.jpg

Slitsomt og gøy
Kine føler at formen er der den skal være fire dager før hun skal på scenen, og at målet er innen rekkevidde.

- Jeg går alltid 100% inn for mål jeg har satt meg. Jeg har kontroll på den fysiske formen, og har trent godt. Nå gjenstår bare siste innspurt, og jeg er helt sikkert på at kroppen skal være klar lørdag, sier Kine som representerer Bodyvibes-Legacy FKK.

Tidligere har Kine hatt hjelp av egen coach underveis i oppkjøringen. For første gang har hun selv tatt ansvaret for både trening og kosthold. I tillegg til jobben på rådmannskontoret i Orkdal driver hun som online-coach for Elite PT, og har derfor god greie på hvordan kroppen skal forberedes på veien mot norges største fitnesskonkurranse.

Kine lever et hektisk liv med to jobber, pendling mellom Surnadal og Orkanger, hun er håndballtrener for minihåndballen i Surnadal og mor til to gutter på 6 og 9 år.

Er det utfordrende å kombinere et hektisk småbarnsliv med tøff trening?

- Jeg lever etter filosofien om at alt er mulig om man vil det nok. Vi prøver å leve et vanlig familieliv også i perioden rett før konkurranse. Jeg vet at jeg har litt kortere lunte de siste dagene, og det er guttene fullt klar over. Da er 9-åringen snart til å minne meg om at jeg gjør dette helt frivillig, smiler Kine.

Hva motiverer deg til å drive med bikinifitness?

- For meg er dette en fascinerende idrett. Jeg lærer mye om meg selv som jeg får bruk for i andre faser i livet. Jeg utfordrer meg selv, får testet hvor mye jeg tåler og jeg må organiserer hverdagen til den minste detalj, sier Kine som har full forståelse for at mange er skeptiske til idretten hun utøver.

- Jeg vet at mange opplever bikinifitness som sært, og jeg er klar over kroppsfokuset og at jeg er et forbilde for mange jenter. Derfor er det viktig for meg å fokusere på de positive effektene med trening, styrke og kosthold. Du får mer energi, god helse og er bedre rustet til å takle hverdagen. En funksjonell kropp tåler det meste. Jeg driver ikke med bikinifitness for å vise meg frem i høyhælte hæler, sminke, spraytan og bikini. Det er bare en bitteliten del av konseptet, og det består av så mye mer. Det ligger veldig mye hardt arbeid bak. Det håper jeg folk forstår.

Skulle Kine oppnå målet sitt om å kvalifisere seg til EM i Spania, legger hun garantert bikinien på hylla for godt. På spørsmål om hva hun gjør om hun mislykkes, nøler hun litt før svaret kommer.

- Da vil jeg bare konsentrere meg om å coache andre. Tror jeg.

Ingun Løseth fra Surnadal skal også delta i Oslo Grand Prix. Hun stiller i klassen "Womens bodyfitness juniors open" sammen med 6 andre jenter og "Senior -168" med 17 andre.

Trollheimsporten kommer tilbake med resultater lørdag kveld. 

kine p sæter collage.jpg