Mandag
Mandag Lett sludd
Lett sludd
Lett bris
Tirsdag
Tirsdag Sludd
Sludd
Flau vind
Lilly Gunn Nyheim juli 2018

Tilbake i ordførerstolen

Etter to måneders sykemelding er surnadalsordfører Lilly Gunn Nyheim tilbake i full vigør.

Når hun tar imot lokalpressen på kontoret går praten livlig om fotball og KBK. Det er en sprudlende ordfører som endelig er tilbake på jobb.

- Jeg går bare i gangene og gliser og flirer, for det er så herlig å treffe folk og kolleger og å være på plass igjen, smiler Nyheim.

Mandag var første arbeidsdag på to måneder. En maimorgen våknet nemlig Nyheim med uklart syn. Hun forteller at det ikke var noe dramatikk rundt hendelsen, men at hun etter å ha vært i kontakt med legevakta i Surnadal ble fraktet til Orkdal. Derfra gikk turen raskt til St. Olavs Hospital i Trondheim.

- Synet aldri var helt borte, men det var veldig dårlig i starten, forklarer Nyheim.

I sykemeldingsperioden fikk hun behandling hos synspedagog, optiker og øyelege på Lerkendal. Synet ble merkbart bedre og bedre, men det er fortsatt ikke helt stabilt og Nyheim opplever tidvis litt flimmer. Nå trener hun litt hver dag.

- Det kan gå flere år før det stabiliserer seg helt, men det er nå så bra at man kan leve og jobbe normalt, sier Nyheim.

Hva som forårsaket synsnedsettelsen er fortsatt ukjent. Det viser seg riktignok at det ikke var en blodpropp, som først ble sagt, men Nyheim forklarer kort og greit at hun har hatt en skade som har gått ut over synet.

Hun er glad for hjelpen hun fikk både på St. Olavs og på Lerkendal, men har også gjort seg noen tanker om manglende tilbud og ekspertise på synsbehandling i regionen.

Tiden i Trondheim ble travel, med oppfølging og behandling – og utallige turer i Bymarka. Blomsterbuketter og hilsener lot heller ikke vente på seg, og kom strømmende fra venner og kjente, og kolleger og samarbeidspartnere fra Orkdalsregionen i nord til Kristiansund og Nordmøre Havn i sør.

- Det er ikke mange som har et helt havneselskap som heiagjeng, ler hun.

Nyheim takker hver og en som har sendt blomster og hilsener mens hun var borte.  

 

Stort savn

Mandag fikk ordføreren en grundig gjennomgang av stort og smått i kommunen de to siste månedene, av rådmann Knut Haugen og varaordfører Helge Røv.

 

 

Savnet etter det politiske livet, kollegene hjemme og i nabokommunene, har vært stort og Nyheim synes det var tøft plutselig å skulle være borte fra jobb over en lengre periode.

 

- Det var jævlig, ler hun.

Selv om det i starten var vanskelig ikke å kunne delta i politikken i heimbygda, har Nyheim stort sett klart å koble av jobb under behandlingsperioden – mye på grunn av travle dager. Hun har likevel hatt jevnlig kontakt med flere kolleger i politikken.

 

Verdifullt nærmiljø

Nå ser Nyheim fremover. Planen er å ta én dag av gangen, men først og fremst skal resten av sommeren nytes. Det politiske livet er ikke på sitt travleste sommerstid, så en ukes ferie skal tilbringes på Gran Canaria, og 17. august blir surnadalsordføreren å høre på NRK P1s sommerradio. Men aller mest gleder hun seg til å være i surnadalsnaturen, benytte seg av tilbudene i nærområdet og å møte sambygdingene.

- Jeg gleder meg til å treffe folk og snakke om noe annet enn sykdom, ler Nyheim.

- Jeg må i alle fall til Todalen for å ta en frokostkaffe og snakke med todalingene, legger hun smilende til.

Surnadalsordføreren er med andre ord tilbake for fullt i lokalsamfunnet. Hun gikk ikke glipp av verken Vårsøghelga, laksefestivalen eller Øradagene mens hun var sykemeldt, og gleder seg til nye opplevelser i nærmiljøet. Sommerkonsert i Svinvika står først på programmet.

- Vi har så mye fint i nærområdet. Man passerer hver dag og tenker kanskje ikke over at det er så verdifullt, sier Nyheim.

Tips en venn Skriv ut