Rester etter flukten_690x410

Tabbe-tyveriet på Rindalsskogen

De fleste har nok lest om "tabbe-tyveriet" på Coop marked Nybø på Rindalsskogen natt til søndag. Tyvene fikk lastet opp en safe fra butikken, men da butikksjefen kom til stedet fikk de det travelt, og safen falt ut av bilen under flukten. En av tyvene mistet også en mappe med bankkort/ID-kort på åsstedet.


Historien er framstilt som komisk i media, siden tyvene klarte å gjøre en rekke tabber underveis. Men det var ramme alvor for butikksjef Merete Børset da hun fikk telefon fra vaktselskapet i fire-tida natt til søndag, om at alarmen hadde gått. Kort tid etter kom en ny telefon, om at det nå var bevegelse på flere av sensorene i butikken, og da skjønte hun at det ikke var falsk alarm denne gangen. Sammen med mannen kjørte hun til butikken, og de stilte seg opp med i bilen i krysset ved butikken, for om mulig å sperre vegen for tyvene. Tyvene var da igang med å laste safen over i bilen.
 

Merete Børset med safen_690x1030.jpg
Butikksjef Merete Børset med safen som ble forsøkt stjålet. Tyvene dro ut safen med jekktralle, og fikk lastet over i bilen. Men de fikk ikke åpnet den. Nå er safen på plass på kontoret igjen.
 

Mye av det som er skrevet i avisene er feil, fortalte Merete Børset. Det er ikke riktig at hun fulgte etter tyvene i bil.


Tyvene har gjort et forsøk på å kutte alarmen fra utsida, men har kuttet feil ledninger, og tatt internettforbindelsen i stedet. Alarmen i butikken er uten lyd, så naboene merket ingen ting. Tyvene ante nok også fred og ingen fare, helt til de oppdaget bilen som sto opp ved veien. Da fikk de det travelt med å stikke av, og tok seg ikke tid til å lukke skyvedøra på varebilen før de kjørte. Idet de svinget opp på hovedveien falt safen ut av bilen, og trillet bort på Merete Børset sin bil og ødela bakskjermen hennes. Sidedøra på varebilen ble også revet av.


Rester etter flukten_690x410.jpg
Sidedøra på tyvenes bil ligger igjen i vegkrysset ved butikken. Her ligger også deler av en støvsuger som har falt ut av bilen.

Bilen_690x425.jpg
Bilen som tyvene brukte er ifølge avisene stjålet fra et firma i Trondheim. Nå står den forlatt ved Skogsletta. Herfra har nok tyvene dratt i en annen bil.
 

Allerede i 9-tida i dag var Lars Arne Gjeldnes fra Svorka Aksess på plass for å få internettforbindelsen opp og gå igjen. Tyvene har kuttet ledninger på to plasser utvendig, forklarte han. De har sikkert trodd at de kuttet alarmen, men de har bare ødelagt internettforbindelsen. Butikksjefen gjorde en heltmodig innsats, syntes han. Og det kan vi si oss enig i! Hvis tyvene hadde fått operere uforstyrret lenger kunne de nok ha fått med seg både safen og mye mer fra butikken. Ifølge avisene tok det en times tid fra alarmen gikk til politiet rakk å komme til stedet.


Svorka Aksess i arbeid_690x466.jpg
Lars Arne Gjeldnes fra Svorka Aksess i arbeid utenfor butikken.


Siden butikken manglet internettforbindelse fra morgenen i dag, kunne man ikke få brukt kredittkort ved betaling. Og andre bankkort gikk på reserveløsning. Men dette får nok Svorka Aksess snart orden på. Tyvene har også slått i stykker noen koblinger for strøm inne i butikken, slik at et par elektriske anordninger ikke fungerte, men også dette vil bli ordnet i løpet av dagen.


En av tyvene mistet en mappe med bankkort/ID-kort på stedet. I går kveld meldte Adresseavisen at denne mannen var pågrepet i Trondheim. Det er reneste Olsen-banden-stil over dette ranet. I dag er ansatte ved Coop Marked Nybø lettet og glad for at tyvene ikke har fått med seg noe fra butikken, og at de ikke rakk å ødelegge mer.