talgø svane 1_1024x685

ECO Veggplater - hele kolleksjonen av veggplater fra Talgø er Svanemerket!

Svanen har kommet til Talgø

Talgø ved produktansvarlig fabrikk, T-Komponent, har i lang tid jobbet for å få på plass Svanemerking av veggplater, og etter en lang prosess med dokumentasjoner og vurderinger og ulike godkjenningsrunder, kunne et tilfreds Talgø-team endelig motta lisensdiplomen under et møte hos Svane i Oslo sist uke. Det går fram av ei pressemelding fra Talgø.

talgø svane 1_715x479.jpg

Talgørepresentantene Brynjar A. Moe, Bjørnar Brøske og Heid Snekvik gleder seg over å kunne motta det endelige beviset på at de er "best i klassen" mht miljø og kvalitet på veggplater fra markedsrådgiver i Svane, Tormod Lien.

På banen med Svanen
Et avsluttende møte med Svanerepresentantene markerte slutten på en søknadsrunde som har pågått i lang tid, og innebærer at hele Talgøs ordinære kolleksjon av MDF veggplater nå er Svanemerket. Kolleksjonen markedsføres under navnet ECO veggplater fra Talgø, i familien Talgø Green Living.

Svane er det ledende miljømerket på verdensbasis, og har de aller strengeste kriteriene for tildeling av lisens. Det er til en hver tid kun en liten andel som vil kunne kvalifisere til slik lisens, ettersom kravene skjerpes kontinuerlig.

Svanemerket er det offisielle nordiske miljømerket. Svane vurderer hva som helhetlig sett er det beste miljøvalget for kunden, og ser på hele produktets reise fra råvare, produksjon, bruksfase og til avfallshåndtering. Andre miljømerker, for eksempel NAAF, forholder seg bare til deler av denne prosessen.

En Svanelisens innebærer dermed gjennomgåelse av en rekke parameter som ivaretar miljø, men også kvalitet. Den som velger et Svanemerket produkt skal altså kunne føle seg trygg på at hele verdikjeden er ivaretatt, samtidig som kvaliteten er fra øverste hylle.

I Talgø Svanemerkes hele kolleksjonen av vanlige MDF-plater. Det vil si at kunden kan velge blant 9 ulike farger og 5 ulike profiler. Med det kan vi tilby Norges bredeste utvalg i svanemerkede veggplater. Fremdeles med møbelfinish på overflatene og samme uovertrufne kvalitet.

Talgø svane 2_715x519.jpg

John Moe (tv) er produksjonssjef for veggplateproduksjonen hos Talgø og flankeres her av Georg Aune (T-Komponent) , fagrådgiver Kristian Kruse fra Svane og Bjørnar Brøske som har koordinert søknadsprosessen fra Talgøs side. Bak ser vi de aktuelle veggplatene i 2 av fargene som nå er godkjendt.

Store forventninger
Georg Aune hos T-Komponent sier det knytter seg store forventninger til nyvinningen.

- Kundene våre har lenge etterspurt dette miljø- og kvalitetsstempelet. Nå forventer vi en oppsving både hos eksisterende kunder og ifht nye kunder som har signalisert vilje til å bytte leverandør dersom dette kommer på plass. Ikke minst i prosjektmarkedet, ved offentlige bygg osv. er dette høyaktuelt, da flere og flere har fokus på miljø og trygghet i sine valg.

- Det er også verdt å nevne den stadig voksende "Svanens innkjøperklubb," der en lang rekke norske bedrifter, kommuner, helseforetak og andre har forpliktet seg til å prioritere Svanemerkede produkter i sine innkjøp. Da er det viktig å være på banen.

Ekstra bemerkelsesverdig er at vi tilbyr veggplatene til våre kunder til samme pris som før – altså en viktig merverdi i produktet uten tillegg i pris!

Administrerende direktør, Anita Winsnes i Svane Ecolabel er svært fornøyd med å kunne føye til Talgø på lista over bedrifter som har sett verdien i miljøsertifisering.

- Det er svært gledelig at en så betydningsfull aktør som Talgø nå Svanemerker en viktig del av sitt sortiment. Vi trenger et større utvalg av malte MDF-plater med Svanemerket både til nybygg og rehabilitering, til forbrukere og i det profesjonelle markedet, sier Winsnes.

Produktet er allerede klart for salg og kan leveres med umiddelbar virkning.

Under veggplatene som har fått Svanemerke

Talgo-panel-mai-2013-083_715x953.jpg