Surnadal Sparebank-bygget høst-vinter

Surnadal Sparebank vurderer å hente egenkapital

I en pressemelding fredag forteller Surnadal Sparebank at de åpner for muligheten for at man kan bli medeier i den lønnsomme bedriften. - Vi har et ønske om å la privatpersoner og bedrifter i markedsområdet vårt å få mulighet til å ta del i verdiskapingen, sier adm. banksjef Allan Troelsen.

Surnadal Sparebank planlegger en emisjon av egenkapitalbevis for å sikre videre vekst og imøtekomme strengere myndighetskrav og har sendt ut en børsmelding om at de vurderer en førstegangsutstedelse av egenkapitalbevis på mellom 42 og 63 millioner kroner i løpet av 1. halvår 2016.

- I Surnadal Sparebank fortsetter den meget positive utviklingen, og 2015 ser ut til å bli nok et meget godt år for banken. Vi opplever stor tilgang på nye kunder, god vekst og gode resultater. Samtidig gjennomfører vi løpende omfattende utviklings- og forbedringsprosesser som gjør oss i stand til å fortsette den gode utviklingen fremover, sier adm.banksjef Allan Troelsen.

Emisjonen skal behandles og endelig vedtas i styret og generalforsamlingen. Dette er planlagt gjennomført februar/mars. Tegningsperioden i emisjonen er planlagt gjennomført i løpet av april. Gjennomføring av emisjonen er også betinget av blant annet nødvendige myndighetsgodkjennelser.

Med dette åpnes det for første gang på 174 år en mulighet til å bli direkte eier i Surnadal Sparebank.  

- Vi har et ønske om å la privatpersoner og bedrifter i markedsområdet vårt å få mulighet til å ta del i verdiskapingen og håper at så mange som mulig griper muligheten til å bli medeier i banken. Vi ønsker å legge listen så lav som mulig for at flest mulig får anledning til å bli eiere av banken. Det planlegges at minstetegning ved kjøp av egenkapitalbevis blir på 10.500 kroner, sier Troelsen.

 

Foto: Surnadal Sparebank