Surna T 1_1024x680

Sjå TP TV og føl sterke krefter og motvind

Surna over sine bredder og en fant proppen i Søya

Alle tilførselselvene til Surna gikk opp i dag. Mange trodde det skulle gå bra, da det ikke stoppa ved bruene i Bolme. Men nei - det proppa seg lenger ned ved Bølu og elva fant nye far over åker og eng på begge sider. Verst er det ved Børset nå i kveldinga i går, der elva fant nytt far over eiendommen til Jon Bolme og proppen ved Bølu er tett. Sjå TP TV og bildereportasje fra Børset og Aune i Rindal og Øvre Surnadal. Fylkesvegen på nordsida er stengt. En fant også proppen i Søya:

Under ser du fire videosnutter. Den første er tatt fra brua over Bølu og du hører hvor sterkt vinden tar. Her er heile området ved gamle Trollheimen Camping oversvømt.

Den andre er fra Kvammen i Øvre Surnadal. Der var det roligere, men meget stor elv.

Den tredje er fra brua over Surna ved Åmot. Der får du et inntrykk av motvinden - og det er så vidt vi skimter Knyken i gråværet.

Den fjerde er fra Kveldheim på nordsida, der fylkesvegen er stengt på rindalssida. Her ser vi over til Børset og her går elva over sine bredder nærmest mot nord.

Paul Lilleløkken tok disse tre videosnuttene da proppen ved Bolme bru løsna i formiddag. Her ser du meir om dramatikken ved Børset i dag og her fra Løfald.

Proppen i Søya fant en og fikk opp ogsaå. Det kan du lese meir om her på nettsidene til Driva.

Naturen skal man ta på alvor når naturkreftene bryter løs. Nederst ser du bildeserie fra de samme områdene. Klikk på bildene og sjå dem større og i serie:

Ved Bølu.
Ved Kvammen.
Ved Åmot.
Ved Kveldheim.
Surna T 1_1024x680
Her ved gamle Trollheimen Camping møtes Surna og Bølu. Elva flommer over åker og eng.
Surna T 2_1024x680
Surna K 1_1024x680
Litt roligere ved Kvammen.
Surna Å 1_1024x599
Surna fra brua ved Åmot - mot Surnadal.
Surna Å 2_1024x680
Surna fra brua ved Åmot - mot Rindal.
Surna stengt S_1024x562
Her var fylkesvegen stengt på surnadalssida.
Surna Kveldheim_1024x619
Her ved Kveldheim var vegen stengt i Rindal.