Street Art inntar Rindal

I dag kunne kulturskolen presentere Rindals første lovlige Street Art for Trollheimsporten. Vi finner det på veggen ved kantina på Rindal skole.

Fire mandager har fire kunstelever jobba med malinga, med teiping (metervis) av sjablonger og tildekking, - og spraying med munnbind og forbruk av 100 plastikkhansker.

IMGP3576_690x457.jpg (Foto: OleT)

Før de kom så langt, var de gjennom en idéfase, mye planlegging, skisser, søling, klistring og liming, men også mye latter og litt frustrasjon.

Både lærer Inga Dalsegg og elever bevega seg på ukjent mark. De lærte mye, også gjennom noen feil.

IMGP3573_690x457.jpg
Batman viser veg til kantina, Wonder Woman følger etter i lag med Superman og Spiderman. (Foto: OleT)

Denne mandagen var de i mål! Verket «Uten mat og drikke, duger superhelter ikke» var ferdig, til stor glede, og ikke så lite stolthet for kunstnerne.

IMGP3586_690x457.jpg

Her ser vi elevene Lars Espen Løften, Mali Evjen og Marit Jonsdotter Gåsvatn. Sara Heid Schmidt var også med på prosjektet, men hadde forfall denne dagen. Idun Røen har også deltatt noe. (Foto: OleT)

Både kunstelevene og kunstlærer Inga Dalsegg retter stor takk til Rindal Skole som stilte veggen til disposisjon. De håper at alle som bruker skolen blir fornøyd med veggmaleriet!

Nå har de planer om videre arbeid med Street Art ute. Skumle ting kan dukke fram på veg opp fra kumlokk - . Det er liten grunn til å vente seg beroligende bilder, antydes det. Kanskje de minste skole- og barnehagebarna som sykler rundt på skoleplassen kommer til å legge om rutene sine?

På spørsmål om de kommer til å ta på seg oppdrag ute på bygda, svarer de noe nølende. Vi antyder at det vil avhenge av pristilbudet.

Street Art l.jpg
Spiderman herger sjølsagt i sin egen tråd, og Supermann flyr  -  mot kantina! (Foto: Inga Dalsegg)