IMG_5204

Storsatsing på informasjonspakke om Rindal

Rindal Næringsforum, Rindal kommune og Rindal IL har sammen utarbeidet en informasjonspakke som skal gi totaloversikt over tilbud og muligheter i Rindal. Kartblokker med «engangskart» er trykket opp, samt en turstibok i lommeformat. Den største delen av prosjektet er det interaktive kartet som du kan klikke deg inn på fra Trollheimsportens hovedside.

Arbeidet med prosjektet har pågått i et års tid. Nå ønsker samarbeidsgruppa å sette fokus på totalpakken som de har utarbeidet.

Denne pakken består av følgende elementer:

* En interaktiv og digital kartløsning på nett som hovedelementet i pakken.
* Informasjonstavler.
* Kartblokker med «engangskart» som alle og enhver kan ta med seg.
* En turstibok med kart og turbeskrivelser for 24 sommerturer og 8 vinterturer/skiløyper.


Kartblokker med «engangskart» er lagt ut på flere tilgjengelige steder i bygda, bl.a i butikkene. Her er et utvalg av turløyper avmerket på kartet. Du kan bare rive av et ark og ta med deg. På baksida finner du et kart over Rindal sentrum, der det meste av næringsliv, turmuligheter og severdigheter er merket av.

Turstiboka i lommeformat selges for kr 50,-. Inntekten går til turstigruppa i Rindal IL. Boka inneholder 24 sommerturer og 8 vinterturer etter oppmerkede skiløyper. Alle rutene er gått opp med GPS. Så en GPS løsning er også under utarbeiding.

Noen vil kanskje reagere på at ikke alle de nevnte turene er innenfor Rindal kommune. Tre av de beskrevne turene er faktisk i Meldal. Det er Mjukinn, Resfjellet og Garbergfjellet. Dette fordi disse tre fjelltoppene har vært en del av fjelltrimmen i Rindal i mange år, og er kjente og kjære turmål for rindalingene.

Turstiene og løypene i Rindal blir ikke bare brukt av rindalinger, men også folk fra nabokommunene, og folk som har hytte i nabokommunene. Det er fordi løypenettet i Rindal er så godt tilrettelagt.

Bilde2.jpg
Bilde3.jpg

Det er satt opp noen informasjonstavler med kart, bl.a. ved Igltjønna. Kartet her er det samme som på kartblokkene. 


Interaktivt kart

Hovedelementet, og den største satsingen i dette prosjektet, er det interaktive kartet som Rindal Næringsforum har utarbeidet. Dette kartet får du tilgang til ved å klikke på snarveien øverst på Trollheimsportens hovedside.

Siden kartet ble gjort tilgjengelig på Trollheimsporten har det hatt mer enn 7000 klikk. Og ønsket fra samarbdeisgruppa er selvsagt at muligheten skal bli mer kjent, og at kartet skal bli brukt aktivt.

viser kartet.jpg
Harald Solvik, Rune Løfald, Odd Inge Løfald og Marvin Røen ønsker at det interaktive kartet skal brukes aktivt. Her viser de hvor du skal klikke for å komme inn på kartet.
 

- Her er det bare å klikke. Det er ihvertfall ikke noe farlig som skjer, smiler Odd Inge Løfald.

Utarbeidelsen av kartet har en kostnadsramme på ca 400.000 kroner, og det er lagt ned kanskje så mye som 500 dugnadstimer for å få det til.

Bakgrunnen for denne satsingen var et vedtak i kommunestyret i Rindal i 2014, da overskuddet fra 2013 skulle disponeres.Det ble da bestemt at 400.000 kroner skulle bevilges til strategisk næringsarbeid.

Det interaktive kartet var da førsteprioritet fra Rindal Næringsforum sin side.

Det ble satt ned en samarbeidsgruppe bestående av Sivert Dombu, Odd Inge Løfald, Harald Solvik, Rune Løfald og Marvin Røen. 

- Tanken var å vise fram hva vi har fått til i Rindal, og å fremme næringsliv og reiseliv, sier de.

Rindal kommune symbol.JPG

Det interaktive kartet inneholder mye informasjon om idrett, kultur, friluftsliv og næringsliv. Her kan man klikke på en kategori, og får opp alle treff innenfor kategorien avmerket på kartet. Videre kan du klikke deg inn på hjemmesider, turbeskrivelser og mye mer. Her er det bare fantasien som setter grenser. 

Et godt tips: Hvis du har Iphone må du snu telefonen, så den blir liggende, for å få fram valgene for å klikke deg videre på kartet.

Det ble gjort vurderinger på hva og hvor mye som skulle være med og bli merket av i det interaktive kartet. Rindal Næringsforum har ansvar for vedlikehold og oppgradering.

Medlemmene i samarbeidsgruppa har lagt ned mye arbeid i prosjektet, og ønsker at løsningen skal bli mye brukt, både av kjente og ukjente i Rindal.