MOT-gjengen 1_1024x888

... for å skape eierskap og forankring

Stor MOT-dag i Rindal...

Rindal er blant de beste MOT-kommunene i landet. I Utdanningsdirektoratets Elevundersøkelse for 2011 inntar Rindal sjuendeplass - og det har blitt enda bedre, sa rektor Jon Brønstad ved Rindal skole under den store MOT-dagen i går. - Målet var å skape eierskap og forankring hos lederne i lokalsamfunnet, kommunen og skolen. Det er avgjørende for at vi skal kunne legge opp en modell får å nå best mulig inn til ungdom med MOTs filosofi og budskap, sier MOT-koordinator Åse Børset.

MOT-gjenden samla i Rindalshuset. Bak fra venstre Åse Børset, Morten Møller, Helene Myhre - norgesleder i MOT og Bjørn Tore Bystrøm i MOT sentralt. Foran fra venstre Anders Grytbakk, Marie Gjerstad, Lone Lorgen og Anne Forsberg Røen, som er MOT-informatør i Rindal og gjør en kjempejobb!.

MOT i Rindal profilerer seg gjennom ungirindal.no - PuzZle - medlem av Trolheimsporten med link - bli medlemalle!

Eierskap og forankring
Dagen starta i kommunestyret i går formiddag, da Åse Børset orienterte om arbeidet i MOT i Rindal og samtidig gjorde en liten øvelse med kommunestyrerepresentantene (til høyre).

Seinere skulle MOT i Rindal med Åse Børset (MOT-koordinator) og kulturkonsulent Morten Møller, kommuneledelsen og rektor og lærere ved Rindal skole møte MOT-lederne Bjørn Tore Bystrøm og norgesleder Helene Myhre. - Målet med dagen var å skape eierskap og forankring hos toppledelsen i lokalsamfunnet og skolen. Det er heilt avgjørende for å få et suksessfullt lokalsamfunn med MOT, sier Åse Børset.

MOT skal arbeide forebygende
Deretter holdt Bjørn Tore Bystrøm (nederst under) et givende og levende foredrag i Attanova Rindalshuset for lærere, FAU, barnevern, foreldre og alle andre interesserte. Før foredraget spilte halvparten av Swiks - Jo Sverre og Pål Sande - to låter. Swiks er motambassadører og syntes det er en stor ære. Lone Lorgen, svært aktiv i MOT Rindal, avslutta i Attanova med to låter.

Bjørn Tore Bystrøm la fram viktige byggesteiner for MOT - grunnsteiner som underbygde: Våg å si fra!

- MOT lager treningsarenaer, så det ikke blir så brysomt når ungdom møter dem. Det skal være MOT til å si nei! MOT til å leve! Og: MOT til å bry seg!

TjønnaChallenge
- I dag har vi sett litt på året som har gått og lagt litt planer framover. Det går svært bra for MOT i Rindal. Nå skal vi sjå litt meir på fritidsbiten og forankre MOT i lag og organisasjoner. Vi nærmer oss en avtale med Rindals-Troll, forteller Åse Børset, som arbeider i 20% stilling som MOT-koordinator i Rindal. Ho hadde helst sett dette i kombinasjon med ungdomssekretær, men det var det ikke plass til å år.

Videre kan ho røpe at det blir TjønnaChallenge også i sommer - noe ho gleder seg til! - Da blir det et reint MOT-arrangement, sier ho.

Ellers er ho stolt av hva MOT har fått til i Rindal. - Når vi kommer ut som sjuende beste kommune i landet, er det meget bra, sier ho.

I rapporten "Betydningen av MOT" er MOT-skolene sammenlignet med elever på landsbasis. Her går det fram at 67% fleire av elevene på landsbasis oppgir at de blir mobbert fleire ganger i uka sammenligna med MOT-skolene. 43% fleire av elevene på landsbasis oppgir at de mobbes 1 gang i uka sammenligna med MOT-skolene. 30% fleire av elevene på landsbasis oppgir at de ikke trives på skolen sammenligna med MOT-skolene.

Rektor ved Rindal skole, Jon Brønstad, kunne i går bekrefte dette. - Og det har blitt bare bedre og bedre i 2012, sier han.

Da blir de to ovedmålene til MOT sentrale - MOT skal bidra til:
- robuste ungdommer som tror på egne krefter og tar bevisste valg.
- trygge miljø der ungdom aksepterer forskjeller og gjør hverande verdifulle.

Under bilder fra den store MOT-dagen i går med Pål og Jo Serre Sande fra Swiks, Lone Lorgen og foredragsholder Bjørn Tore Bystrøm: