saniteskvinner fastelaven

Støttet russeaksjonen

I forbindelse med RUSS 15-kampanjen, ble ordførerne i Surnadal, Rindal og Halsa utfordret av fylkesstyret for Norske Kvinners Sanitetsforening til å kjøpe hvert sitt store fastelavensris, som skulle plasseres ved inngangspartiet på kommunehusene.

Fylkesstyret har sammen med SMISO (Senter mot insest og seksuelle overgrep) gått inn i et samarbeid ved navnet RUSS 15-kampanjen. Sammen skal de besøke alle videregående skoler i fylket for å dele ut totalt 2355 boksershortser til russen, med motiv som "Spør meg først" og "Eg tek ansvar".

I forbindelse med russeaksjonen var ordførerene i Rindal, Surnadal og Halsa utfordret til å kjøpe et stort fastelavnsris.

Lørdag var representanter fra sanitetsforeningene i øvre Surnadal, Todalen, Rindal og Valsøyfjord på plass i AMFI Surnadal for å selge fjær for 20 kroner stykket. Fjærene som ble kjøpt, ble fordelt på de tre trærne som ordførerne var utfordret til å kjøpe. Da dagen var ferdig, hadde sanitetsforeningene solgt fjær for 4000 kroner.

Ordfører i Surnadal kjøpte treet til 2000 kroner, ordførerne i Halsa og Rindal bidro med 1000 kroner hver. Dermed har de tre kommunene bidratt med 4000 kroner til prosjektet.

Det ferdigpyntet treet til Surnadal kommune, var lørdag kveld på plass ved inngangspartiet til kommunehuset, og lørdag morgen var kommunehuset til Rindal like fint!

Les mer om russeprosjektet og sanitetskvinnene i denne saken på Trolllheimsporten fra 10. februar i år.

surnadal kommunehus fastelavensris.jpg

fastelaven rindal kommune_690x690.jpg

sanitet amfi fastelaven.jpg