Sprekt samarbeid

Pipelife er stolt sponsor til både Team Veidekke Midt-Norge og langrennsgruppa i Surnadal IL. Søndag var utøverne samlet ved Nordmarka skisenter for felles treningsøkt og aktiviteter for og med ansatte i Pipelife. 

Regionlagene Team Veidekke er det tredje nivået i lagshierarkiet, etter elite og rekrutt/junior. Lagene er organisatorisk forankret i skikretsene, og ble etablert for å gi et godt sportslig tilbud for de beste seniorløperne som ikke er kvalifisert for de to øverste nivåene. Regionlagene skal være en utviklingsarena for løpere som satser på tradisjonelle langrennsøvelser, med målsettinger i verdenscup og mesterskap.

NSF Langrenn ønsker å styrke satsningen på regionlagene, finansielt, sportslig og kompetansemessig. Det er en stor styrke for rekrutteringen til toppnivåene at det spres kunnskap og erfaringer på regionlagene. Team Veidekke regionlag samles til årlige felles treningssamlinger. Her blir løperne kjent med hverandre, utveksler erfaringer og måler krefter på tvers av lagene. De danner et felles miljø i konkurransesesongen ved å samarbeide om støtteapparat. I tillegg forenes lagene gjennom markedsarbeidet for sine felles sponsorer, en nyttig læringsarena for profesjonalisering.

Utøverne i Team Veidekke Midt-Norge leverte så sent som i går svært gode resultater under Toppidrettsveka i Trondheim. Aller best presterte Kathrine Harsem som ble nummer to sammenlagt, kun passert av suverene Heidi Weng. Søndag var teamet til trener Kristian Skrødal på plass i Surnadal for å vise sin takknemmelighet ovenfor sponsoren.

- Vi har et godt samarbeid med Pipelife, og vi ønsker å gi noe tilbake. Med tanke på at bedriften også er hovedsponsor for skigruppa i Surnadal, passet det godt å legge ei samling hit. I dag er det utøverne selv som har ansvaret for treningsøkten som skal gjennomføres sammen med utøverne fra Surnadal IL. Senere i dag er det planlagt aktiviteter for de ansatte i Pipelife, sier Skrødal som naturlig nok er godt fornøyd med teamets prestasjoner under Toppidrettsveka.

- Vi er veldig godt fornøyd med resultatene. Det er et skyhøyt nivå under Toppidrettsveka, så det er en prestasjon å hevde seg der. Utøverne våre er nok litt slitne i beina i dag, men ikke verre enn at vi får gjennomført en god økt i Surnadal, sier Skrødal.

team veidekke sil langrenn kjell larsen pipelife_690x429.jpg
Team Veidekke Midt-Norge og Surnadal IL langrenn sammen med Kjell Larsen fra Pipelife (til høyre på bildet).

Fokus på helse
Administrende direktør i Pipelife Norge, Kjell Larsen, er initiativtakeren bak det fruktbare samarbeidet med Team Veidekke Midt-Norge. Søndag var han på plass på Nordmarka.

- Samarbeidet startet for to år siden, etter at vi i lengre tid hadde vurdert å starte et sponsorsamarbeid med lag utenfor vårt naturlige nedslagfelt lokalt. Valget falt på Team Veidekke Midt-Norge, noe som passer meget godt med tanke på at vi også er hovedsponsor for langrennsgruppa i Surnadal IL og personlig sponsor for Berit Mogstad, Hallvard Løfald og Kristoffer Berset, sier Larsen som setter stor pris på at teamet møtte opp mannsterke på samlingen på Nordmarka.

- Kun èn utøver har meldt forfall, og det setter vi meget stor pris på. Denne fellessamlingen er en gjenytelse vi som sponsor får, og da er det flott at det blir gjort på en så god måte. 

Senere søndag arrangerer teamet aktiviteter og grilling for de ansatte ved Pipelife. 

- Vi ønsker at våre ansatte skal se viktigheten med å være aktiv, og hvordan det påvirker både den fysiske og psykiske helsa, sier Larsen før han tar med seg hunden og løper etter de spreke ungdommene som er i gang med treningsøkten under upåklagelige forhold på Nordmarka.

langrennsgruppa og kjell larsen.jpg
Surnadal var godt representert på samlingen. Fra venstre: Ole Sæterbø, Berit Mogstad, Kristine Nes, Alice Einmo, Ragnhild Mogstad, Noa Raaen, Kjell Larsen, Eva Sæterbø, Hedda Aasbø, Stine Fiske, Jøri Vatten, Ola Nordvik, Ane Mogstad og Kristoffer Berset.