Borghild Husby Kvande, Anders Moe Sæter, Stian Faksnes, Liv Botten

Spiller til inntekt for demensforeningen

22 år gamle Anders Moe Sæter er nå i sitt tredje år som sommervikar på sykehjemmet i Rindal, og har vært håndballentusiast siden en alder av 7. Nå, 15 år senere, velger han å utnytte både sin egen og andres håndballglede til inntekt for Surnadal demensforening og helselag.

Søndag 3. august stiller 100 deltakere fordelt på 9 lag til en uhøytidelig håndballturnering i idrettshallen i Surnadal. 4 gutte/herrelag og 5 jente/damelag stiller med deltakere med et aldersspenn fra 16 til godt over 40. De fleste deltakerne vil være fra Rindal, Surnadal og Halsa, og det kommer også spillere fra Orkanger og Meldal. Selv om mange av de tidligere lokale håndballstjernene nå er utflytta, forlater de velvillig sine nye hjembyer for å delta på arrangementet i bygda. 

Sæter er primus motor for arrangementet, og forteller at sommerjobben er inspirasjonskilden bak det hele. - På sykehjemmet i Rindal jobber jeg tett på både demente og ikke minst deres pårørende. Man får virkelig et innblikk i hvordan de har det, og vi ønsker derfor å støtte Surnadal demensforening og helselag, forteller Sæter, som til høsten skal starte på utdanningen til sykepleieryrket i Elverum.

Inngangsprisen for publikum vil ligge på 50 kr, og de oppfordrer også spillerne til å betale en frivillig deltakeravgift til samme pris. Det betyr nærmere 5.000 kroner kun i inntekter fra deltakerne. I tillegg har håndballgruppa oppfordret sine sponsorer til å donere penger. Absolutt all inntekt går direkte til den lokale demensforeningen.

- Dette er prisverdig! Jeg blir virkelig rørt, sier Liv Botten. Hun kan meddele at pengene skal brukes til blant annet pårørendeskole i høst, spesielle kurs for sykepleierne, åpne møter med gode forelesere og ikke minst brukes til trivsel til de som er rammet av sykdommen.

Spillerlistene er ikke helt klare enda, men det ser ut til å bli en god blanding da lag som Golljkalvanj, Oldboys og Gamle Stjerner stiller. I og med at det var så mange mannlige deltakere hadde Faksnes et lite håp om å endelig få til et herrelag i Surnadal, men innså raskt at dette var svært vanskelig grunnet at mange kun er hjemme på skoleferie. Derfor var det nok ekstra godt at det ikke var noe problem å finne frivillige til arrangementet.

- Vi er naturligvis avhengige av frivillige, men alle vi har snakket med har vært svært positive. De eneste som takket nei var de som ikke hadde mulighet grunnet ferie eller skavanker, forteller en fornøyd Stian Faksnes.

En av de 30 frivillige denne dagen er Mons Otnes. Ordføreren vil sitte i sekretæriatet sammen med Aase Vedul Moen. At så mange stiller opp på et arrangement midt i ferien er bemerkelsesverdig, understreker Liv Botten og Borghild Husby Kvande.

Alle fire oppfordrer alle til å ta turen til idrettshallen den 3. august for å støtte en god sak. De krysser fingrene for godt oppmøte og folk på begge tribuner. 

Trykk her for å komme til Facebookarrangementet og for å holde deg oppdatert!