Spiller for veldedighet

Henriette Brennskag Dorsin, Willy Johansen og Wenche Bævre ble lørdag gjenforent i Surnadal idrettshall under veldedighetscupen som spilles til inntekt for pårørendeforeninga for Surnadal sjukeheim. Over 120 spillere deltar på turneringen som avsluttes søndag. Se stor bildeserie!

Trekløveret satte sitt preg på surnadalshåndballen gjennom mange år på 80 og 90-tallet. Nå har alle tre flyttet ut av bygda, men gjør comeback på parketten under helgas store håndballcup i Surnadal. 

Willy Johansen (69) har i helga treneransvaret for de to lagene som er satt sammen av "gamle stjerner". Han flyttet fra Surnadal til Stavern i 2001, og har så sent som i år bidratt som trener i region Sør. Med seg på laget har han blant annet Henriette Brennskag Dorsin (38) og Wenche Bævre (42). Dorsin bor i Trondheim og spiller for 4. divisjonslaget til Sjetne. Bævre er bosatt i Kråkerøy, og har ikke spilt håndball siden 2005. Da spilte hun for 1. divisjonsklubben Fredrikstad. Det ikke lang tid før de sammen fant tilbake gamle, gode takter på håndballbanen lørdag. 

willy henriette wenche.jpg
Henriette Brennskag Dorsin, Willy Johansen og Wenche Bævre

Hele 120 spillere fordelt på 10 lag er med på helgas veldedighetsturnering, hvor inntektene går uavkortet til pårørendeforeninga for Surnadal sjukeheim. I tillegg de to lagene med "gamle stjerner" stiller damelaget i Surnadal med to lag og Rindal, Meldal og Tingvoll med ett hver. De tre herrelagene som er med i turneringen er "Oldstar" fra Surnadal, Surnadal fotball og et lag med unge spillere fra Surnadal og Rindal som kaller seg "utgått på dato". Sporty gjort av fotballgruppa å stille med et lag der flere aldri har spilt håndball før. Spillere som Dan Blekken, Jon Magne Helgetun og Snorre Larsen har vi aldri sett spille håndball tidligere, men alle klarte seg utmerket. Og kanskje lærer de seg at det heter hjørnekast og ikke corner i denne idretten før helga er omme!

For alle som har fulgt håndballen i dalføret, er det mange kjente fjes å se i Surnadal idrettshall lørdag. Vi nevner i fleng: Søstrene Kristin Svendsen og Malin Ude von Schantz (tidligere Svendsen), Åse Anita Mogstad, Hege Andersen (tidligere Sæterbø), Laila Buskenes Aune, Kine Paola Sæter, Åse Børset, Mona Bolme Nonstad, Ane Ingrid Todalshaug Iversen, Gunnar Dalen, Ståle Sæterbø, Øyvind Svendsli, Tor Helge Solli, Magne Ranes og mange, mange flere. 

frode mo rolv lysø einar drøpping.jpg
Frode Mo, Rolv Lysø og Einar Drøpping ga alt for ei god sak!

Selv om flere av de eldste spillerne haltet ut av hallen lørdag ettermiddag med isposer både her og der, er det ventet at de er klare for nye oppgjør søndag. 

Turneringen kastes i gang igjen kl 10.00, og avsluttes med finaler søndag ettermiddag. Resultatmessig ligger det an til en herrefinale mellom "Oldstar" og "Utgått på dato". For damene er det fortsatt åpent. Det eneste som er rimelig sikkert er at Meldal, som stiller med flere av sine 2. divisjonspillere, blir ett av lagene i finalen. 

Helga avsluttes med årets store håndballbegivenhet:  Oppkjøringskamp til årets Grundigliga mellom Byåsen Elite og Molde HK. Kampen starter kl 15.00. Inngangspengene (100,-) går selvsagt også til pårørendeforeninga for Surnadal sjukeheim. Gratis for alle under 16 årLes mer om den kampen her.

Om du er håndballinteressert eller ikke - dette vil du ikke gå glipp av! 

Klikk bildene større og for å se de i serie. Kopiering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale.

 

arnhild bergheim
arnhild bergheim2
berit berset
dan blekken
duell
duell2
duell3
duell4
duell5
duell6
einar drøpping
einar drøpping2
gunnar dalen
hanne storholt
hanne storholt2
hege sæterbø
henriette dorsin
henriette synnøve
ingid fiske
ingunn mikkelsen
ingunn mikkelsen2
ingunn mikkelsen3
innspill
innspill2
innspill3
jon magne helgetun
kamprop
kine bjørseth
kristin svendsen
kristin svendsen2
magne moen
magne ranes
malin livoll schei
marius indergård
mattis fiske
mia faksnes
mikkel bæverfjord
mikkel
nelly skjølsvold
ole joar bruset
rindal1
rindal2
rindal3
rolv lysø
rolv3
sissel sæther
straffekast
ståle sæterbø
tarjei fugelsøy
th
tor helge
wenche bævre
åse børset
ane ingrid iversen
ane ingrid iversen2