Solmund Solstad foto Grønn utdanning

"Årets unge bonde 2015"

Solmund Solstad er med i finalen

Norges Bygdeungdomslag, McDonald's i Norge og Felleskjøpet Agri kårer "Årets unge bonde" for femte gang i år. Avstemningen i semifinalen har foregått på facebook, og ble avsluttet 8. oktober. Solmund Solstad er blant de fem med mest stemmer, og går videre til finalen.

Norges Bygdeungdomslag, McDonald's i Norge og Felleskjøpet Agri jobber sammen for å øke rekrutteringen til norsk landbruk og fokus på norsk kvalitetsmat. Derfor startet de i 2010 kampanjen ”Grønn utdanning”, som også står bak kåringen av ”Årets unge bonde”.

Kampanjen ”Grønn utdanning” har til hensikt å inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk, for å være med og sikre en fremtidig, norsk matproduksjon og et levende landbruk. Norges Bygdeungdomslag, McDonald's i Norge og Felleskjøpet Agri ønsker også å skape stolthet og engasjement blant unge bønder.

På ”Grønn utdanning” sin facebookside kan vi se hvilke fem unge bønder som er merket med "Topp 5" etter avstemningen, og dermed er med i finalen.

En fagjury velger til slutt en vinner som kåres under Agroteknikk i Lillestrøm 28. november. Folkets og fagjuryens stemmer gjør 50 prosent hver, men juryen har den avgjørende stemmen.


Foto fra Grønn Utdanning sin facebookside.