lensvik anna2

Pressemelding:

Solli fristilles fra treneroppgaven på damelaget

Ledelsen i håndballstyrene i Surnadal og Rindal har på bakgrunn av en samlet vurdering kommet fram til at vi ikke kan gi oss råd til den ressursbruk som per i dag legges ned på damelaget. Det er registrert at i spillergruppen er til dels svært ujevnt oppmøte på treningene.

De aller fleste av spillerne ser ut til å ha håndballen som en hobby, som ofte prioriteres bak andre aktiviteter. Det er naturligvis helt greit, men ressursbruken på laget må stå i stil med satsingen, eller mangel på sådan. Det er ikke uvanlig at det i løpet av en sesong kan oppstå situasjoner der det blir vanskelig å stille fullt mannskap til kamp. Det er likevel ille at det av ulike årsaker var vanskelig å samle nok spillere til søndagens planlagte treningskamp mot Kristiansund, så den måtte avlyses. Det er under to uker til damelagets første seriekamp.

Samtidig som det er ordnet med trener for damelaget, er det flere aldersbestemte lag i Surnadal som ikke har det sportslige opplegget klart, og som mangler trener. I en slik situasjon har styrene gitt trener Tor Helge Solli beskjed om at han fristilles fra treneroppgaven for damelaget med øyeblikkelig virkning. Solli er informert, og sier seg enig i konklusjonen, selv om han i utgangspunktet så lyst på å trene damelaget denne sesongen.

De siste ukers nedturer gjør det imidlertid forståelig at styrene i håndballgruppene kommer til denne beslutningen, mener Solli. Styrene vil på denne bakgrunn at spillergruppen samles så fort som mulig og diskuterer situasjonen. Tema må rett og slett være om det er mange nok spillere som vil nok med håndballen til at det er forsvarlig å stille i 4. divisjon, eller om laget bør trekkes.

Med hilsen Stian Faksnes, på vegne av håndballstyrene i Surnadal og Rindal.