Kopi av Torger

Viseskip Torger med far fra Rindal

Sølv til curlinggutta

Torger Nergård er viseskipen til Norges curlinglag i OL i Vancouver - her sammen med skip Thomas Ulsrud. I natt spilte de finale mot Canada i OL i Vancouver og det ble sølvmedalje. Torger har rindalsrelasjoner. Foreldre er Inge Johan Nergård og Merete Solem fra Orkdal. Inge Johan var født og oppvokst på Berglund i Romundstadbygda, som Jon Nergård fra Stranda kjøpte i 1961.

Faren til Torger, Inge Johan, gikk bort i 1996 og Torger studerte ved NTNU, går det fram av gards- og ættesoga for Rindal. I dag er det onkel Morten Ivar Nergård som har huset på Berglund som fritidsbolig.

Meir info om curlinggutta finner du her: http://www.curling.no/ol-vancouver/170-norges-ol-hap

I Vancouver har curlinggutta (til høyre) gjort klovnebuksene til ny mote. Det kan du lese alt om her og på heimesidene til Norges curlingforbund.

I natt spilte de norske curlinggutta finale mot heimefavoritten Canada og var egentlig sjanseløse. Etter ni omganger ledet Canada 6-3 og til slutt vant de 6-3 . Dermed ble det sølvmedalje nordmennene, som ikke riktig spilte opp mot sitt beste i finalen. Særlig var det skip Ulsrud og viseskip Nergård som sviktet noe. Canada satte de viktige steinene best. Likevel var det norske laget godt forøyd med sølvet.

Og dette er cvn til Torger Nergård på heimesidene til Norges curlingforbund:
Født: 12. desember 1974
Bosted: Oslo
Klubb: Snarøen
Høyde: 1,79 m
• Tidligere OL: 2002, 2006
Internasjonale meritter: OL: 1 gull VM: 3 bronse EM: 1 gull, 2 sølv, 2 bronse
Antall år spilt curling: 30
Yrke: Ingeniør
Familiestatus: Samboer med Marianne Rørvik, en av Norges beste kvinnelige curlingspillere
Favoritt curlingspiller: John Morris
Best kam så langt: EM-finalen mot Murdoch som vi tapte i ekstraomgang beste turnering så langt: EM i Füssen
Favorittmat og drikke: Alt som ikke kommer fra havet settes stor pris på av hele laget. Biff blir aldri feil. Heller ikke kyllingvinger
Antall år dere vil sats på curling på toppnivå: Noe usikker