Snøfjellet HS 1

Snøfjellet 12.10.06 - fra gamle Trollheimsporten

Hadde en flott tur til Snøfjellet i nydelig høstvær torsdag denne uka (12.10.2006) sammen med Magne Bakken. Gikk opp turstien fra Kårvatn mot Bjøråskaret (bildet over). Ved ca 900 moh like før Bjøråskarsvatnet forlot vi stien og gikk vestover opp mot skaret mellom hovedtoppen og nordtoppen. Trollheimsporten oppgraderer Trollheimen og nå er Snøfjellet på plass:

Trollheimsporten oppgraderer sine nye sider med å legge over stoff fra gamle Trollheimsporten. Samtidig er Trollheimen noe av det fineste vi profilerer - derfor legger vi over dette stoffet og oppgraderer det. Nå er Snøfjellet på plass og det finner du ved å klikke på Trollheimen og Bilder fra Trollheimen på den grå menylinja under bankannonsen. Der kommer det fram mange nye menyer og det er bare å skrolle seg ned til Snøfjellet
 
Noe løs ur langs snøfonna og litt kliving opp fra skaret, men fullt mulig å komme opp uten hjelpemidler. En fenomenal utsikt fra toppen og i den klare høstlufta kunne vi bl.a. se vindmøllene på Smøla. Høstens første nysnø fikk vi kontakt med på toppen, men det passer jo bra på Snøfjellet. Mere snø på toppene rundt Vinnubreen. Nedturen gikk mot sør og ned i Bjøråskaret. En grei nedfart når en følger de små vardene utenom den stupbratte veggen litt nede i fjellsida. Totalt ca 8,5 timer på turen og da var det lange pauser med mat og drikke og rikelig tid til fotografering. I tillegg kommer ca 1 times kjøretur hver vei for oss som kjører fra Rindal. Vestlige deler av Trollheimen kan absolutt anbefales!
 
(Tekst/foto: Harald Solvik) Flere bilder:

 


Opp langs snøfonna til skaret mellom nordtoppen og hovedtoppen på Snøfjellet.

Mot Todalsfjorden, med Vassnebba og Rambjøra på venstre side og Sulatoppen på høyre.

Snøfjellet 1579 m oh. Bak kan vi se bl.a. Fruhøtta, Rognnebba, Snota, Rinnhatten og Trollhetta.

Bjøråskarvatnet og Skjerdingfjell.

Mot sørvest: Trolla, og Vinnubreen med Kongens Krone og Dronningkrona.

Returen gikk ned ryggen mot sør. Såtbakkollen, Navarnebba og Storsalen i det fjerne.

Bjøråskaret. Nysnø på toppene i sør.