Snart klart for nytt «Lauvfall»

Tirsdag startet juryeringen for Surnadal Kunstforenings høstutstilling «Lauvfall», som gjennomføres annethvert år. Årets utstilling er den ellevte i rekken, og over 100 verker fra 40 kunstnere innen billedkunst, skulptur og tekstil vurderes.

Lauvfall_690x437.jpg

Årets jury består av f.v. billedkunstner Anne Valen Næss, scenograf Carsten Andersen, billedhugger Ole Mauseth og keramiker Marianne Fjærvik.

 

Juryen har et voldsomt stykke arbeid foran seg der de jobber i Galleri Finstuå på Surnadal kulturhus. Rundt 40 kunstnere, som alle har en eller annen form for tilknytning til Møre og Romsdal, har levert malerier, fotografier, skulpturer og tekstiler. Juryen jobber ikke ut ifra bestemte føringer fra kunstforeninga, men vurderer verkene blant annet på komposisjon, originalitet, fargevalg og formidlingsevne.

Årets jury er satt sammen av kunstnere med bred kompetanse innen ulike uttrykk og håndverk, og som bidrar med hvert sitt unike utgangspunkt i vurderingen. Carsten Andersen har tidligere deltatt på juryering for «Lauvfall», mens Anne Valen Næss ble spurt om å delta i etterkant av hennes utstilling «Vintersyn» på kulturhuset i februar. Ole Mauseth og Marianne Fjærvik juryerer på vegne av kunstforeninga for første gang.

- Det er helt storartet at utstillingen gjennomføres gang på gang, det er et skikkelig løft. Her er det mye spennende, men også litt overveldende. Det er et høyt nivå, smiler Fjærvik.

Kunstnerne som blir antatt til utstillingen får beskjed i løpet av morgendagen. Vi andre får smøre oss med tålmodighet frem til utstillingen åpner lørdag 26. september kl. 13.