SKUV nytt anlegg høst 2016

SKUV-utstyr for 100.000

Etter bare halvannet års drift er kulturforeninga SKUV nå stolte eiere av teknisk utstyr til over 100.000 kroner. Det kommer Surnadals store kulturmiljø til gode.

Da Surnadal Konseptutvikling så dagens lys i mars 2015, tok de igjen i pågangsmot og klokketro det de manglet av teknisk utstyr. Tidligere ble det leid utstyr fra kulturskolen og fra Torshall i Rindal, men nå har altså foreninga opparbeidet seg et solid teknisk utstyrsfundament på egen hånd. Utstyrspakken har riktignok et stykke igjen før den er komplett, så noe utstyr må fortsatt leies inn for å kompletteres til arrangementer.

Så langt er det gjort innkjøp av lysanlegg, Turbosound PA-anlegg, fire Tannoy scenemonitorer, kabler og mikrofonstativer. Alt i tipp topp kvalitet – for skal det først kjøpes, skal det kjøpes ordentlig én gang, fastslår Rune Dalager.

- Mikrofonstativene er de samme som de bruker i Oslo Spektrum, sier han med glimt i øyet.

Midlene har kommet fra medlemskap og arrangementer. I dag teller SKUV rundt 100 medlemmer, men de ønsker seg klart flere – også rene støttemedlemmer! I løpet av det siste halvannet året har SKUV arrangert en rekke godt besøkte musikerjams i Den Glade Laks, samt større konsertsuksesser som Det e så godt å varra te. I helga er det duket for ny konsert, når det lørdag inviteres til høstblues med Kristiansund-baserte RAM. Skal vi tro Ole Erik Bævre, er dette en konsert man ikke bør gå glipp av. Det svært aktive blues/rock-bandet spiller landet rundt, og nå går altså turen til «Laksen».

- Det er en opplevelse å høre dem, sier Bævre.

Han legger til at SKUV er takknemlige for samarbeidet med hotellet og leie av lokale – en klar vinn-vinn-situasjon! Konsertkvelden kan dessuten utvides til en skikkelig helaften med treretters menysmaking på hotellets restaurant, forteller Øyunn Aune – les mer om det her.

 

Ny konsert i oktober

Men SKUV hviler ikke på laurbærene. Allerede 22. oktober er det klart for ny musikerdugnad med jam. Disse har vært svært populære tidligere, og høstens jam er den fjerde i rekken i SKUV-regi. Så langt har Norfolk – med ny besetning! – bekreftet at de kommer med sin akustiske countryrock, men det er rom for flere, sier Rune Dalager. Meld på via Facebook, mail eller telefon, oppfordrer han.

 

P.S! Det nyinnkjøpte utstyret er tilgjengelig for utleie, og SKUV stiller gledelig med teknisk bistand, sier Dalager.

 

På bildet ser vi Øyunn Aune, Ola Langli, Rune Dalager og Ole Erik Bævre.