jenny klinge smiler_690x447

Skriver bok om seg selv og andre "surrehoder"

TV2 skriver om stortingrepresentant Jenny Klinge og hennes bokprosjekt om distré mennesker. Klinge beskriver seg selv som et "surrehau", selv om det vanligvis ikke går ut over jobben. Nå ønsker hun kontakt med andre vimsekopper, i alle deler av landet.

Glemte babyen og kjørte av gårde

Den verste episoden hun kan huske hendte da sønnen hennes bare var noen uker gammel. 

– Han lå i en bag som jeg skulle feste i bilen. Jeg satte kurven på trappen utenfor døren og gikk rundt huset til garasjen for å hente bilen. Så kjørte jeg, forteller hun til TV 2.

Først etter noen kilometer slo det ned i henne:

– «Herregud, babyen!» Det var en forferdelig følelse. Jeg sa sikkert unnskyld til ham 100 ganger. Nå ler vi av det, sier hun.

En annen gang lette hun lenge etter bilen sin utenfor flyplassen på Værnes, før hun kom på at hun ikke hadde flydd fra Værnes ved utreise, men fra Molde.


Ola Borten Moe og Torbjørn Røe Isaksen er med

Både en tidligere og nåværende statsråd vil stå frem som vimsekopper i boka til Jenny Klinge.

– Både Ola Borten Moe og Torbjørn Røe Isaksen stiller opp i boken med sine historier. Nå ønsker jeg å snakke med flere «surrehau» fra alle deler av landet og i ulike stillinger. Jeg vil gjerne ha tips, sier Klinge, som tilbyr anonymitet hvis noen er for sjenert til å stå frem med fullt navn.

Etter planen skal boken være ferdig skrevet i februar og utgis på Tigerforlaget neste høst. 


Les hele intervjuet med Jenny Klinge på TV2 sine nettsider.


Arkivfoto