Ill

Rindal Folkebibliotek melder:

Skolebiblioteket i Rindal


Litt orientering om samarbeidet mellom bibliotek og skole


Rindal folkebibliotek og Rindal skole samarbeider om bibliotektjeneste for elevene i Rindal = Folkebiblioteket fungerer også som skolebibliotek.

Alle elever blir automatisk registrert som lånere ved skolestart.

Elevene i barneskolen kommer jevnlig til faste tider. Da kan de låne for å ha med hjem. I tillegg bruker flere klasser noe de kaller «Hyllebok» på skolen. Slike bøker lånes også når de er her til faste tider. Vi anser bibliotekbesøkene og lån som en del av undervisningsopplegget.

Varsel om utgått lånetid (står «Purring», noe enkelte synes er et «hardt» ord, men slik er nå en gang systemet vårt laget…) blir sendt ut en tid etter forfallsdato (bortsett fra ting det er venteliste på, da sendes det på forfallsdato).  Det er ingen krise om dere får dette! Betrakt det som en påminnelse til å finne fram og levere. Av og til står det ting der som dere foreldre/foresatte ikke har sett i hjemmet. Dette er da ofte de tidligere omtalte Hyllebøkene. Spør eleven. Den har som regel ganske bra kontroll selv. Første varsel leveres ut på skolen/sendes med elevene.

Ønsker dere lenger lånetid? Ta kontakt, så ordner dette seg som regel greit. Det holder om barnet sier fra, eller en foresatt ringer, sender e-post eller sms. Det du ønsker forlenget trenger dere ikke fysisk ta med hit for å ordne dette.

Alle folkebibliotek har innført noe vi kaller purregebyr. Her har vi valgt å ikke ha det på første gangs varsel til barn, bl.a. fordi vi også fungerer som skolebibliotek.

Utlånsregler

Kontaktinfo. biblioteket:
rifo@rindal.kommune.no
Tlf: 91 59 49 83


Illustrasjonsfoto fra biblioteket