035

Kongeørna full av hagl

Alvorlig miljøkriminalitet

En kongeørn pepret med hagl, ble søndag funnet i Fossdalen i Rindal. Den var ikke flyvedyktig, men det er likevel håp om at den kan overleve. – Dette er alvorlig miljøkriminalitet, og saken blir anmeldt til politiet, sier Jostein Sandvik i Statens Naturoppsyn. Det melder adressa.no i dag. Saka som starta på Trollheimsporten søndag er i dag i "alle" media.  NRK Møre og Romsdal har ei sak på dette. Avisa Sør Trøndelag har dette, og her er Tidens Krav. Til og med Aftenposten og VG  og  Nationen har  hengt seg på. Les også: " Naturvernkonsulent Leif Ottar Folkestad meiner kongeørna kan reddast" på NRK Møre og Romsdal. Trollheimsporten hadde mange bilder av kongeørna i helga:

 Det er lensmannen i Rindal som vil etterforske saken, og miljømyndighetene legger ikke skjul på at de er svært interessert i tips. 

Avhengig av publikum
– Skal en komme til bunns i saker som dette, er en ofte avhengig av hjelp fra publikum. Det er synd at det fortsatt er folk som opptrer slik overfor rødlisteartene i naturen, sier Sandvik. Det melder adressa.no i dag.

 

Skadd kongeørn på Knebba okt 2010Trollheimsporten har i dag, tirsdag12., fått dette flotte bildet av den skadde kongeørna på e-post fra Lars Løfaldli med følgende melding:

"Når det står i Adressa at ørna var i dårlig form, er ikke det helt sant. Den var og er i bra form, men har hagl i vingene og kan ikke fly."

Bildet er tatt søndag før ørna ble fanget

 

 

 

 

  

 

 

 

Trollheimsporten hadde denne saken i helga:

 


Ingenting hevdes å være for lite til å komme på "porten", skriver en leser som synes den vanlige leser glimrer med sitt fravær. Heldigvis gjør han et forsøk! Gjør det du også - send tekst/bilder til redaktor@trollheimsporten.no, sjøl om du ikke har ørnebilder!

Det var torsdag 7. oktober Øystein By Rise fann ei skada kongeørn i nærleiken av fjellet Knebba like før du kjem til Dalan. Øystein tok kontakt med Erik Halvorsen som er skogbruksrådgjevar i Rindal kommune. Sistnemnte tok så kontakt med Lars Løfaldli som er ansatt i Direktoratet for naturforvaltning. Han tek med seg fuglen til Trondheim med det aller første.
 

På det første biletet er det Lasse Løfaldli som held fuglen.
 

004
009
012
018[1]
035
Lars Løfaldli med et godt grep om ørnen.