Siste innspurt før storøvelse

Nordmøre Heimevernsområde har i de siste dagene vært synlig flere steder på indre Nordmøre. Det er øvelse Finnvid som nå straks er over. Soldater og befal har benyttet øvelsen som en gjennomgang til neste års store øvelse i vår region. 

IMG_1094 foto fra HV.JPG
Jan Gunnar Fosseide og Anders Gjeldnes voktet inngangen til havna. (Foto: Heimevernet/Tore Lyngvær)

I oktober/november neste år kommer 10-15000 allierte soldater inn gjennom Sunndalsfjorden og Halsafjorden. De skal delta i Nato-øvelsen «Trident Juncture». Det betyr at mannskaper fra Halsa, Surnadal og Rindal skal være med å ta imot disse.

- Vi har brukt dagene godt, sier troppssjef Åse Børset. Jeg må si jeg er imponert over mannskapet, de er utrolig motiverte. Og det til tross for at vi fikk en våt start den første natten i felt. Vannet rant nemlig ikke unna, og trakk inn i teltene til heimevernssoldatene.

IMG_1097 foto HV.JPG
Troppssjef Åse Børset har klart å holde moralen oppe, til tross for mye vann første natta. (Foto: Heimevernet/Tore Lyngvær)

Styrkene på indre har i dag (torsdag, red.anm.) tatt imot KV Njord, som har spilt alliert skip. De har trent på objektsikring av havneområdet, for å sikre at skipet ligger trygt. Heimevernsområdet fikk nye våpen i fjor, så en del trening med disse har det også blitt.

- Vi er nok så forberedt som vi kan bli, sier troppssjef Børset. Litt finpuss på planverket, så skal vi være godt rustet til storinnrykk neste år.
 

Tekst og bilder: Heimevernet/Tore Lyngvær