Hannjåhaft

Siste finpuss på "Hannjåhaft"

Det er snart tid for den årlige forestillinga med 10. trinn i Surnadal kulturhus. "Hannjåhaft" handler om ulike dilemma som kan oppstå i hverdagen, og elevene har laget alle tekstene og koreografien selv. Vi tror at det blir ei skikkelig god forestilling!


Hannjhaft- små og store dilemma

Elevene på årets 10. trinn startet forberedelsene til forestillinga allerede etter vinterferien. De har funnet eksempler på ulike små og store dilemma som kan oppstå for enhver, og det kan det bli mange gjenkjennbare og morsomme situasjoner av. Sketsjene og tekstene har elevene skrevet selv, og de har laget koreografien selv. 


Deler på oppgavene

Det er mange forskjellige oppgaver som skal løses når man lager forestilling, og alle er med! Elevene har meldt seg på det de har mest lyst til å gjøre. Noen danser, noen synger, noen spiller musikk, noen er skuespillere og noen er scenearbeidere. Prosjektet tar mye tid, men det er også veldig lærerikt.

Nå er de inne i en intens øvingsperiode, der de legger siste finpuss på forestillinga. Trollheimsporten var innom kulturhuset torsdag, og det ser ut som gjengen blir stadig mindre "hannjåhaft" etter hvert som de øver. Dette var en av de siste øvingsdagene, og skuespillere, dansere og sangere fikk blant annet rettledning i hvordan de skulle opptre på scnenen. Kroppsspråket er viktig.

HH3.jpg

HH0.jpg

Godt samarbeid og motivasjon

De har allerede hatt flere danseøvinger og bandøvinger. Lærer Marianne Løset forteller at dette er et ganske lite kull, men det er mange elever her som har vært med i kulturskolen, og kan mye fra før. De har klart å sette sammen et helt band med elever på trinnet, og det er mange gode dansere og sangere. Hun forteller at elevene samarbeider godt og er motivert. De gleder seg til å vise fram forestillinga som de har jobbet med så lenge.

HH1.jpg

HH2.jpg

HH4.jpg

HH5.jpg

Vi fikk se og høre et par sang- og dansenummer, og det ga absolutt mersmak.

Forestillingene fra tidligere års 10. trinn i Surnadal har fått gode kritikker, og har brukt å gå for fulle hus. 

Tirsdag 26. september og onsdag 27. september kan du se årets forestilling i Storstuå. Billetter kan kjøpes på Surnadal Kulturhus sin hjemmeside.