Oddbjørn Heggem[1]_1024x681

Sildbaillfestivalkveill

Som avslutning på sildbaillfestivalen lørdag kunne sildbaillgeneral Oddbjørn Heggem by på et morsomt gjensyn med den frie teatergruppen "Jessvindte Jætslæpa" som herjet Rindal for ca 30 år siden. Vi lo så vi hadde vondt i fliremusklene.

Kvelden ble innledet av et nytt gjensyn med Turid Kroknes Røen og Jo Ranheim. De har hatt et syngeraid i RIndal de siste dagene med synging både torsdagskvelden lørdag ettermiddag og kveld. Gjensynet i gårkveld var det stekeste møtet med disse to.

Jo og Turid åpnet med å synge Jonas Fjeld/Ole Paus vakre sang "Engler i sneen" . En nydelig duett hvor de flotte stemmene til Jo og Turid samstemte i en var harmoni. Deretter sang Turid Cornelius Fresviiks melankolske sang Cecilia Lind.

Men det var da startet på the Everly  Brothers  "Crying in the rain" at vi virkelig fikk høre hvor råfine stemmene deres er ilag! Jeg fikk gåsehud og hakaslepp!! Aldri har jeg hørt den sangen sunget så nydelig! Ikke engang the Everly Brothers greier å synge den så flott sammen. Jøss sier bare jeg! Og føyer til en stor takk for en uforglemmelig opplevelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så kom møtet (og for noen gjensynet) med de "Jessvindte Jætslæpan" som- etter det jeg hadde forstått- herjet Rindal som en farsott for ca en 30 års tid siden. Oddbjørn Heggem innrømte at det ikke var 100% originalbesetning som stod på senen i gårkveld. To av orginalbesetningen hadde meldt forfall, men det vokser da alltids opp flere jætslæpa i Rindal, så problemet var ikke uoverkommelig!

Bakgrunnen for den sketsjen vi fikk overvære var at det hadde gått så gruelig dårlig med Rindal Idrettslag den sesongen laget fyllte 50 år (1982). Laget låg sist på tabellen. Langt under Troll, men heldigvis ikke så langt ned som Rindøl (som til og med lå i en lavere divisjon...) Ola og Kari ottast for rekruteringa, for nå for tida var det bare tre-fire unger i ungeflokkene rundt om på gardene, mot tretten-fjorten før. De ottast for rekrutteringa på fotballaget til Rindal IL.

Løsninga fant dem en søndagskveld da han Ola las i Driva om at det skulle komme en prøverøyrsbornklinikk til Rindal. Den skulle plasseres i de nedlagte lokalene til Bolme Pensjonat med den amerikanske forplantningsdoktor Charlotte Borset (sikkert tå Børsetslekt...) som klinikkbestyrar.

Prøverøyrsbornklinikken kosta 27 mill kroner og skule finansieres gjennom kronerulling, festivaler og bingo. Rindalsfestival anna kvar helg og Bingo minimum to ganger daglig- og oppsatt buss fra Bæverdala. Kronerullinga stod formannen i Rindal IL for, og det var ikke vanskelig å få inn penger til et så viktig prosjekt.

I akt to fikk vi se hvordan selve prøverøyrsbornklinikken fungerte. Ekteparene i Bolme stillte opp i rekke for å få være med på denne rekrutteringsprosessen. I møte med Charlotte Borset (sikkert tå Børsetslekt...) gikk det fort. Noen edle dråper i et prøverør og en ny Rindalsspiller så dagens lys i løpet av minutter. Alt var såre vel.

Til ekteparet Ola og Kari kom. Glasset med edle dråper på ble vel stort... og med så stor spermmengde måtte det gå galt....

Se bilder nedenfo fra denne begivenheten som fant sted i Bolme i 1982.

Klikk på bildene og du ser dem i større format. Og som bildeserie ved å trykke i bildekanten.

 

En kaffesup hos Ola og Kari
En kaffesup hos Ola og Kari
Besøk av formann i RIndal IL
Besøk av formann i RIndal IL
Etter pauseog omrigging av sena var de klar for akt to
Etter pauseog omrigging av sena var de klar for akt to
Første par ut
Første par ut
De edle dråper helles i
De edle dråper helles i
Trykk på knappen
Trykk på knappen
Ut kommer en fotballspiller. Med livslangt medlemsskap i Rindal IL
Ut kommer en fotballspiller. Med livslangt medlemsskap i Rindal IL
Neste par ut er Kari og Ola
Neste par ut er Kari og Ola
Mangler de edle dråper men får hjelp av sykesøster
Mangler de edle dråper men får hjelp av sykesøster
Dråper i massevis
Dråper i massevis
Helles i
Helles i
Og ut kommer en...
Og ut kommer en...
...TROLLspiller
...TROLLspiller
Uff og nei, tilbake med deg!
Uff og nei, tilbake med deg!