IMG_3578

Sesongåpning av Trollheimshytta

Denne helga åpner turistsesongen, og forholda i Trollheimen er fin med litt snø enkelte steder. 
Det er mange ting som skal på plass før turistene kan strømme på. Vertinna, vertskap og mannskapet på sju dro innover på onsdag med båt, og to av betjeningen sykla innover. Når de var på plass, kunne de ta imot provianten som kom etter på torsdag.

IMG_3460-001.JPG

Deltrans v/ Olav Morten Tørset frakta matvarene inn til Gråsjøen. Her ble varene lastet om og opp i store sekker for å bli fraktet videre med helikopter inn til Trollheimshytta. Dette er en av to turer med matvarer som blir fraktet med helikopter hver sesong. Det var Airlift som transporterte varene innover. Pilot Harald Sandal opplyste at dagens frakt lå på ca 1000 kg, som var ei grei arbeidsvekt for dette helikopteret som er god ca. 1200 kg. Flyværet var fint og han regna med å gjøre 10-12 turer.

4.JPG
Airliftpilot Harald Sandal til Høgre og Anders Knapstad task Specialist i Airlift. De kom fra basen til Airlift Stranda i Møre og Romsdal

5.JPG
Kokken Sven-Anders Sonberg skal være her i tre måneder. Han var her også i 2015.
- Veldig fint å jobbe her. Det er alltid en utfordring når en jobber i fjellet. En vet aldri hvor mange som kommer til middag, sier han.

Ferskvarer

- Vi har heldigvis gode kokker som kan å foredle ferskvarer som vi har med. Når en er langt inne i fjellet, er det ikke bare å hente ny forsyning når en vil, forteller Jonny Remmereit. som er informasjons- og markedssjef for turistforeninga.


Jonny Remmereit er Informasjons- og markedssjef for turistforeninga

Han forteller også at antall turister har økt, og i 2016 var det beste året hittil. Dagen turister er ikke så godt forberedt som de var før. Det gjør at vi må planlegge og legge til rette mer enn før. Det er populært å gå på Snota, Trollhetta og Geithetta fra Trollheimshytta. Så er Trollheimshytta i hjerte av trekanten i Trollheimen, som nok er en av de fineste og mest populære av turistrutene i Norge.

- Vi har to nye drivere på Trollheimshytta i år. De har jobba på en av største turisthyttene til DNT før, Haukeliseter, så dette skal bli spennende. Med godt vertskap og god betjening så går vi en trygg sesong i møte, for teller Jonny Remmereit.

1.JPG
Vertskapet Elisabeth Johansson og Didrik Hjertås, gledet seg til turistene skulle komme. Dette er første sesongen deres på Trollheimshytta.

2.JPG
- Det er mange ting som skal på plass, og det er en utfordring å starte på nytt sted, forteller Elisabeth Johansson i det hun løper fram og tilbake med varer.

Tekst/foto: John Storholt.

IMG_3491.JPG

IMG_3533.JPG

IMG_3536.JPG

IMG_3539.JPG

IMG_3477.JPG

IMG_3462.JPG

IMG_3478.JPG

IMG_3560.JPG

IMG_3578.JPG