Seier og tap

Surnadals håndballdamer vant sin tredje strake seier, mens gjestene fra Bergsøy ble et nummer for store for håndballherrene. Eirin Mogset spilte en god kamp for Surnadal, og Ane Lyngstad debuterte på seniornivå i lørdagens hjemmekamp.

Bergsøy 2 gikk raskt opp i ledelsen 0 - 2, og var det førende laget gjennom hele første omgang. Til pause ledet gjestene 8 - 11. Surnadal kom tilbake fra pause med nye krefter, og brukte ikke mange minuttene på å utligne til 11 - 11. Playmaker Espen Vraalsen og kantspiller Petter Mathisen var sentrale i opphentingen, og er begge meget viktige spillere på et ungt lag med lite erfaring. Bergsøy hadde et ekstra gir som de satte inn da kampen skulle avgjøres, og vant til slutt med åtte mål. Surnadals toppscorer ble Petter Mathisen med 7 mål.

Herrelaget skal møte Midsund på bortebane søndag 5. februar.

Se tabellen her

Klatrer på tabellen
Surnadals håndballdamer var forberedt på en tøff kamp mot Melhus/Gimse 2. Da lagene møtter på Melhus for fjorten dager siden, tapte Surnadal med åtte mål. Søndagens kamp skulle bli mye enklere enn først antatt. Etter en litt famlende start på kampen, opparbeidet Surnadal seg en ledelse på tre mål som de holdt til pause. I pausen ble damene enige om å øke tempoet på ballen og utnytte at gjestene kun hadde èn innbytter. Surnadal satte opp farten, og endret samtidig forsvarsformasjon. Ane Vasskog fikk oppgaven med å sette frimerke på Melhus sin storskytter - et trekk som fungerte meget bra for hjemmelaget. Vasskog jobbet godt, og stjal ballen fra motstanderne flere ganger. Surnadal utnyttet feilene, og kunne enkelt kontre inn mål etter mål. Ballene som kom mot surnadalsmålet, ble mesterlig reddet av Eirin Mogset som spilte en god kamp. Surnadal vant til slutt 26 - 18.

Dette var håndballdamene sin tredje strake seier, og har klatret til 6. plass på tabellen med 14 poeng på 13 kamper  - to poeng bak Melhus/Gimse 2 som har spilt èn kamp mer enn Surnadal.

Neste kamp er borte mot Skaun søndag 12. februar.

Kampfakta Surnadal - Bergsøy 20 - 28 ( 8 - 11 )