Seier i kvalifiseringskampen

Surnadal/Søya/Todalen vant den første kvalifiseringskampen mot Herd hjemme på Syltøran søndag ettermiddag. Hjemmelaget spilte en sterk første omgang, og det sto 2-0 til pause. Dette ble også sluttresultatet.

IMG_6724.jpg
Oppstilling før kampstart

Dette var de første av to kvalifiseringskamper der Surnadal/Søya/Todalen spiller mot Herd om opprykk til 2. divisjon. Det andre kvalifiseringskampen spilles på Moa stadion søndag 6. november. Med dagens seier er Surnadal/Søya/Todalen altså et godt skritt nærmere muligheten til å spiller i 2. divisjon neste år!

IMG_6735nr2_690x411.jpg

Herd sitt damelag vant 3. divisjon på Sunnmøre på en overbevisende måte, og var på forhånd ventet å bli en meget tøff motstander Surnadal/Søya/Todalen. Men surnadalsjentene gikk hardt ut, og holdt trøkket oppe utover i første omgang. Omtrent halvveis i den første omgangen økte spenningen, med målsjanser til begge lag, og etter 26 minutter scoret Ragnhild Smevoll det første målet for Surnadal/Søya/Todalen.

IMG_6749.jpg
IMG_6752.jpg

Surnadalsjentene spilte en strålende førsteomgang. I kampens 39. minutt fulgte Marit Ingeborg Ansnes opp med scoring nr to for hjemmelaget, til stor jubel fra et engasjert hjemmepublikum.

Dermed sto det 2-0 til Surnadal/Søya/Todalen ved pause. I andre omgang dominerte Herd mer, men de klarte ikke å få ballen i mål. Kampen endte dermed med en klar seier til Surnadals unge damelag.

IMG_6764.jpgIMG_6791.jpg

Surnadal/Søya/Todalen sitt lag:

Eline Flora Y. Børmark
Åslaug Sørk Grimsmo
Ane Mogstad
Ingrid Bæverfjord
Ragnhild Snekvik (k)
Gine Fugelsøy
Ragnhild Smevoll
Ingvild Berg
Thea Holten
Mari Smevoll
Marit Ingeborg Ansnes

Ida Vaseng Hansen
Maren Halgunset
Stine Øyen Saltrø
Marte Næss
Emma Sæther
Alice Naustbakk
Guro Beate Sæterbø

Damefotballen i Surnadal startet opp igjen i fjor etter å ha ligget i dvale i mange år. Arild Nerland har vært trener for laget i disse to sesongene. Han er strålende fornøyd med dagens kamp. Han sier at de lyktes veldig godt med kampplanen, spesielt i første omgang. Han påpeker at dette er et ungt lag, med store utviklingsmuligheter. 

- Vi spiller fortsatt enkel fotball, og det viser seg jo at det enkle ofte er det beste, smiler Arild Nerland. - Men jeg har vært med på ganske mye innen fotball opp igjennom åra, og jeg tror aldri jeg har hatt et lag med en slik utvikling, legger han til.

Lagleder Heid Snekvik sier at dagens første omgang var noe av det beste jentene har gjort i år. Hun er veldig godt fornøyd med kampen. Det var veldig mye bra spill, og kampplanen fungerte som den skulle.

- I andre omgang var vi mer presset, da Herd kom mer i gang med sitt spill. Men vi hadde også flere sjanser som ikke gikk inn, så alt i alt synes vi at det ble et bra resultat, sier Heid Snekvik.

Laglederen synes det har vært en veldig bra sesong, og alt som skjer nå er bare en bonus. Nå gleder de seg til returkampen i Ålesund 6. november. Da blir det nok med en stor heiagjeng fra Surnadal.
 

Klikk på bildene for å se dem større og i serie:

 

IMG_6732
IMG_6733
IMG_6738
IMG_6740
IMG_6743
IMG_6745
IMG_6748
IMG_6757
IMG_6761
IMG_6770
IMG_6771
IMG_6774
IMG_6777
IMG_6787
IMG_6793