Pause_1024x768

Sætersetra renoveres

Sætersetra er ei av KNT-hyttene som binder sammen Fjordruta og Trollheimen. Hytta har vært i drift i to år, men i år renoveres den skikkelig. Irene Bolme har sendt oss en rapport i tekst og bilder om hytta og abeidet som har vært lagt ned der den siste tida.

Matpause på kjøkkenet. Fra venstre Oddbjørn Bolme, Eirik Gudmundsen, Marie Dybvik, Petter Brevik, Ole Kristensen, Vidar Sogge, Agnes D. Sæter. Foran Jan Nordvik. Alle foto: Irene Bolme og Eirik Gudmundsen.

Sætersetra ligger en times gange opp i lia fra Øvre Sæter på sydsiden av elva Surna, og er en av KNT-hyttene som forbinder Fjordruta med Trollheimen. Det er merket sti fra forsamlingshuset Sagatun. Videre er det merket sti opp til Grytvatnet, over Bollen og til Vindølbu i Vindøldalen.

Hytta har vært i drift i to år, men i år renoveres den ordentlig. Det innredes soverom og bygges nytt "Uthus" der det blir do, avfallsrom og lagerrom. Hytta får i alt 8 sengeplasser. Ved sætervollen foran hytta har man mulighet for en dukkert i en høl i elva.

Mange mindre dugnader og et par større har vært gjennomført i høst og det blir noen til. Vi har hatt skikkelig god hjelp av flere Kristiansundere + noen dyktige surndalinger. En stor takk til alle. Utenom de som er med på bildene har Marit og Per Dønnem, Arne O. Sæter og Johan Sættem deltatt på dugnad.

Irene og Oddbjørn Bolme har tilsynet på Sætersetra

Agnes og Marie demonterer en gammel vedkasse.

Kaffepause foran hytta. Petter Brevik, Inge Gudmundsen, Elin Maridal, Eirik Gudmundsen og Gøran Bolme.

 Uthuset tar form. Her er det nå klart for bordkledning