Harald Rognskog motivasjonspris ingress_690x459

Rognskog Bil fikk motivasjonsprisen

Rognskog Bil fikk onsdag Rindal Sparebanks motivasjonspris til stor applaus fra den store forsamlinga i Rindalshuset under årets Optimistkonferanse.

Prisen til Rognskog bil er på kr. 25 000,-, og skal helst brukast til noe som kommer alle ansatte til gode.

Rognskog Bil er ei tradisjonell rindalsbedrift i god utvikling, sa banksjef Bjørnstad under utdelinga. Der er det dyktige handverkere, hjelpsomheten er stor og bedrfta høster stor anerkjennelse i et kresent marked.

På grunn av ny klassifisering fra EU var det i siste romjula 11 biler "på lager" i Stokkøyan. Se bilder nedafor.

Disse ble ombygd og påbygd til forskjellige formål, f.eks. massettransport, kjøle- og frysevogner.. Mange også til trekkvogner.

-  Vi har vært heldige og gjort en god jobb, og Harald er kreativ til å få det til, sier senioren i bedrifta, Jon Rognskog. Vi har også bygd basetrekkere, et nytt begrep, biler som transporterer for oljeindustrien opp og ned langs kysten fra Stavanger til Nordkapp.

Rognskog Bil oppnådde i fjor en omsetning på 9 mill, og har 7-8 ansatte. Det var daglig leder Harald Rognskog som mottok Rindal Sparebanks Motivasjonspris 2014 fra banksjef Magne Bjørnstad.


Her er begrunnelsen for prisen:

Årets prisvinner er en bedrift,  men det kan også være en person som driver en bedrift.  Årets vinner er en tradisjonsrik bedrift som har vist en fin utvikling de siste årene.

Eplet faller ikke langt i fra stammen er et begrep som ofte blir brukt.  I dette tilfellet har det vært gjennomført et vellykket generasjonsskifte for noen år tilbake.  Arbeid er hobby og hobby er arbeid – og da blir arbeidsdagene som regel lange. Gode kilder hevder at drømmen til vinneren var å bli flymekaniker. Samme kilder sier vinneren er god til å tegne, er kreativ og en særdeles dyktig håndverker. 

Mange har hatt god hjelp av bedriften ved ulike anledninger hvor en som kunde er forholdvis hjelpesløs, og hjelpen har vært der natt og dag – ørk og helg – sommer som vinter.    

De har bra tilgang på arbeid i et voksende marked rent geografisk,  og setter kvalitet, kundetilpassede løsninger og godt utført håndverk i høysetet framfor å vokse seg stor for enhver pris. Bedriften høster stor anerkjennelse for det arbeidet de utfører hos kresne kunder, og nye sosiale medier brukes aktivt i markedsføringen av bedriften. Bedriften oppnådde en omsetning på ca. 9 mill i 2013, og har ca. 7- 8 ansatte.

Dagens prisvinner har også kjøpt næringsbygget hvor han har vært leietaker, og han har satt i gang både et påbygg og rehabiliteringsprosjekt  for å gi bygget en sårt tiltrengt ansiktsløfting.

Årets vinner figurerte i media for en måneds tid siden – av alle plasser på en dansefestival på Storås.  Det var nok ikke dansen som trakk vinneren dit, derimot et større lastebiltreff hvor både transportører og leverandører møtes for å vise fram flotte biler og nye modeller. 

Det er en glede å tildele Rindal Sparebanks Motivasjonspris for 2014 til Rognskog Bil v/ daglig leder Harald Rognskog.

Banksjef Magne Bjørnstad, Harald Rognskog med diplom som mottaker av Rindal Sparebanks Motivasjonspris 2014, og til høgre gründeren John Rognskog.